Ford Yatırım Desteğini Alan Rivian 600 km Menzil Sunan SUV Modeliyle Çok İddialı!

Elektrikli araçların gelişimi son hız devam ediyor. Amerikalı Üretici Rivian’ın yeni modelleri heybetli görünümleriyle de ön plana çıkıyor. Elektrikli Rivian SUV Özellikleri

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Araba Test, Otomobil Test, Rivian Yorum, Rivian Elektrikli detayları haberde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Elektrikli Araçların gelişimine hep beraber tanıklık ediyoruz. Geleceğin temiz yolculuklarının öncüsü olacak bu araçlar arasında Rivian en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor.

Rivian R1T Truck ve R1S SUV

Öncelikli olarak sizler de benim gibi tasarımlarını çok dikkat çekici bulduğunuzu düşünüyorum. Gerek SUV gerek Pickup versiyonu olsun son derece dikkat çekici. Köşeli hatları ile biz buradayız diye haykıran araçlar iddialı tasarımlarıyla beğeni kazanma konusunda sıkıntı yaşamayacak.

[irp posts=”2941″ name=”1 Kadın 1 Erkek Ford Fiesta Dizel Manuel Testi Youtube MSE Medya Kanalında Yayınlandı”]

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Teknik Özellikleri

İkisinin de öncelikle olarak merak ettiğimiz yanı teknik özellikleri oldu. En baştan belirteyim duyacağınız rakamlar çok iddialı ve üreticinin fabrika verileri olarak açıkladığı rakamlar.

Araçlarda dört adet elektrikli motor görev yapıyor. R1T Truck 5 kişilik oturma kapasitesine sahipken, RS1 SUV istendiği zaman 7 kişilik olarak satın alınabiliyor. Araçların ikisinde de 105, 135 ve 180 kWh bataryalar bulunuyor. En üst seçenekte 0-100 km/s hızlanma için 3 saniyenin yeterli olduğu belirtilirken, 160 km/s hıza çıkmak için 7 saniyenin altının yeterli olduğu açıklanıyor. Rivian R1T Truck ve R1S SUV 370 ile 660 km arasında değişen menzil yeteneklerine de sahip. Asıl olarak tork verilerine dikkatinizi çekmek istiyorum. 1120 Nm tork ve 764 HP güç üreten en üst versiyonun torkunun limitlerin kaldırılması durumunda 14 bin Nm’ye kadar tork üretebileceği belirtiliyor. Ancak bu tip bir torku taşıyabilecek gövdenin daha üretilmediğini tahmin edebilirsiniz.

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tanıtıldı
Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tanıtıldı

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Özellikler

Rivian R1T Truck ve R1S SUV offroad kabiliyetleri açısından da dikkat çeken veriler sunuyor. Elektrikli araçlar olmasına rağmen 1 metre derinliğindeki sudan geçme kabiliyetine sahip olan araçlar, offroad modunda 34 derece yaklaşma, 30 derece uzaklaşma açılarına sahip. Araçların arka bölümdeki taşıma kapasitesinin dışında 330 ve 200 litrelik yaşam alanında taşıma alanları da bulunuyor. Bu verilerin tamamını sunarken iki aracın ağırlığının da 2.5 tonun üzerinde olduğunu da notlarımız arasına ekleyelim. Dış tasarımları çok çekici olan araçların yaşam alanı tasarlanırken sadece otomobillerin yaşam alanlarından değil günümüzün çağdaş mobilyalarının tasarımlarından da faydalanılmış.

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tanıtıldı
Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tanıtıldı

[irp posts=”2425″ name=”10 Yıl Sonra Hafif Ticari Araç Kiralamak Yeniden Serbest Oldu!”]

Elektrikli Rivian SUV Özellikleri

Araba Habercisi Murat Tosun

https://www.arabahabercisi.com/opel-insignia-grand-sport-1-6-lt-136-hp-at6-test/

Rivian R1T Truck ve R1S SUV Tanıtıldı, Elektrikli Pickup, Elektrikli SUV, Eletrikli Rivian Modelleri, Elektrikli Arabalar 2019, En Güçlü Elektrikli, Araba Habercisi Dergisi, Araba Habercisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba