Volkswagen Grubu Yeni Araçlar Türkiye’ye Neden Gelmiyor / Gelemiyor? İşte o neden!

Volkswagen Grubu Yenileri Niye Gelmiyor?

Volkswagen Grubu, VAG Grubu, Volkswagen Group, Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor? Volkswagen eCall Sim Kart Anlaşması.

Volkswagen eCall Sim Kart Anlaşması ne durumda? İddialar hatta dedikodular nasıl? Golf, Octavia, Leon, T-Cross vs vs. Bunlar ve daha fazlası neden Türkiye’ye gelemiyor? Volkswagen Grubu Yenileri Niye Gelmiyor?

Instagram Hesabım

Volkswagen Grubu Araçlar Niye Gelmiyor?

Yeni nesil arabaların kaza anında yer bildirimi yapması ve hayat kurtarması için Türkiye’de yeni bir sisteme geçildi. Yeni arabaların otomatik olarak acil çağrı merkezlerini arayabilmesi (eCall) için bu sistem Türkiye’de de zorunlu oldu. eCall sistemi ile yeni arabalar, adeta tekerlekli akıllı cep telefonu cihazlara dönüşüyor. Ancak asıl önemli oldukları konu bir kaza anında sağlık ve emniyet ekipleri ile anında iletişim kurulması. Bu sistem konum, kaza durumu ve aracın içindekiler hakkında bilgileri anında gerekli birimlere iletecek. Sistem, sürücü veya yolcular konuşamayacak durumda olsa bile ilk yardım ekiplerine kaza yeri ve kazanın biçimine ilişkin bilgi aktarıyor.

Volkswagen Grubu Yeni Araçlar Bu Yüzden mi Gelemiyor?

İşte sözünü ettiğim bu eCall sistemi yeni araçlarda zorunlu. İddialara göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, Türkiye’deki araçlar için yerli sim kart ve özel sunucu server zorunluluğu getirdi. Volkswagen Grubu bu duruma adapte olabilmek için girişimlerine devam ediyor. Son duyduğum dedikodu yani iddia anlaşma gerçekleşmesi sonbahar aylarını geçip kışı bile bulacak. Bu tarihten sonra Volkswagen Grubu’nun yeni otomobilleri Türkiye’de satışa çıkabilecek. Tekrar hatırlatmak istiyorum bunların tamamı iddia ve dedikodu. Yani bizlere ulaşan bir resmi açıklama bulunmuyor. Kulislerde konuşulanları sizlere aktarıyorum. Bu durum yeni tip onayı alan tüm araçları ilgilendiren bir durum. Eğer bu iddialar doğruysa yeni çıkan arabaların Türkiye’ye geç gelmesinin nedeni de bu olabilir. Bu konuda en net açıklamayı Mazda Türkiye CEO’su yapmış ve simkart nedeniyle yeni araçları getiremediklerini söylemişti.

Volkswagen Grubu Yenileri Niye Gelmiyor?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba