Ticaret Bakanlığı sıfır kilometre / ikinci el araba satışında stokçuluk ve fahiş fiyat önlemlerini açıkladı!

6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.
6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı sıfır kilometre ve ikinci el araba satışında stokçuluk ve fahiş fiyat önlemlerini açıkladı! 6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı. Bireysel 0 km araba satışlarında ticari faaliyetler tespit edilecek. 6 ay 6 bin km uzatıldı 2023.

EN UCUZ SUV YAKINDA GELİYOR

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörüyle yapılan toplantının ardından alınan kararları açıkladı.

6 ay 6 bin km uzatıldı

1- Otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen “6 Ay 6 bin kilometre” kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatılmıştır.

Bireysel satışlar da kapsama alındı

2- Ticari faaliyet olduğu değerlendirilen tüm bireysel satışlar “6 ay-6 bin kilometre” kısıtlama düzenlemesi kapsamında, Bakanlığımızca düzenli olarak denetlenecek, mevzuata aykırılık halinde bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca, anılan satışlara ilişkin kayıtlar ile denetim sonuçları kayıt dışı kazancın vergilendirilmesini sağlamak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenli olarak paylaşılacaktır.

İnternet sitelerine yeni tedbirler

3- İnternet ortamında verilen ikinci el motorlu kara taşıtı ilanlarındaki fahiş fiyatların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınacaktır.

Verilen cezalar

4- Ticaret Bakanlığımızca bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da motorlu kara taşıtı satışlarında yetkili bayi, oto galeri ve bireysel satıcılar düzleminde fahiş fiyat oluşumuna yol açan uygulamalar ile 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasına ilişkin yoğun denetimlerimize devam edilecektir. Bu kapsamda bugüne kadar, pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 Milyon 110 Bin 527 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Hayırlısı.

SUV formlu hafif ticari araç sonbahara damgasını vuracak! Üretimi biten Doblo’nun da varisi olur mu?

6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.

Araba Habercisi Haziran 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 52. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 52. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 52. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.

6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.

6 ay 6 bin kilometre sınırı uzatıldı.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba