Nissan Qashqai E-Power nedir? Yıl sonunda Türkiye’de satılacak araç elektrikli ama benzinli motoru da var!

Elektrikli Nissan Qashqai E Power.
Elektrikli Nissan Qashqai E Power.

Nissan Qashqai E-Power nedir? Yıl sonunda Türkiye’de satılacak araç elektrikli ama benzinli motoru da var! Elektrikli Nissan Qashqai E Power.

Instagram Hesabım

Nissan Qashqai modeli elektrikli otomobiller arasında müthiş bir yeniliğe sahip. Nissan Qashqai E-Power adı verilen bu aracın bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacağını öğrendim.

İyi ama ne bu devrim derseniz işte cevabı:

2022 Nissan Qahqai’nin en büyük yeniliğiyse elektrikli bir araç olmasına rağmen menzil sıkıntısını unutturacak ePower sistemi. Bu sistemde araca gücünü elektrikli bir motor veriyor. Yani araç elektrikli bir SUV. Bu motor hem sürüş sırasında geri kazanım enerjisi hem de pillerini şarja takarak şarj edilebiliyor. Ancak asıl dikkat çeken bunlar değil.

Araçta 1.5 litrelik benzinli bir ünite yer alıyor. Bu ünite sürüşe herhangi bir etki etmezken, bir jeneratör gibi sadece elektrikli motoru şarj etmek için çalışıyor. Yani elektrikli ünitenin batarya gücü tükenmeye başladığında bu motor devreye giriyor ve pilleri şarj ediyor. Bu sayede Nissan Qashqai’nin elektrikli motorunun menzili hiç bitmiyor.

Bu birliktelikle Nissan Qashqai 187 HP güç ve 330 Nm tork üretiyor. Bu seçenek iki çeker olarak satışa sunulacak. Bakalım bu araç vergilendirme sisteminde nerede yer alacak. Benzinli bir motoru olduğu hibrit sayılacak ve o sınıfta vergi uygulanacaktır. Elektrikli otomobil kullanma performansını ve keyfini fişe tak çıkar derdi olmadan kullanmak iyi bir farklılık olacak. Ancak küçük bataryalar nedeniyle tüketim beklendiği kadar düşük olmayacak.

Honda Civic e:HEV hibrit için fiyatlar ve teknik özellikler açıklandı! Hibrit Honda Civic ne zaman çıkıyor?

Araba Habercisi Yaz Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 42. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 42. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Elektrikli Nissan Qashqai E Power.

Elektrikli Nissan Qashqai E Power.

Elektrikli Nissan Qashqai E Power.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba