Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün: Covid 19 Araç Kiralama Trendlerini Değiştirdi!

Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar SUV.
Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar SUV.

Enterprise Türkiye CEO Özarslan Tangü, Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar SUV, Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar Minibüs, Enterprise Türkiye Haberleri.

Enterprise Türkiye Haberlerine bir yenisi eklendi. Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün yaptığı açıklamada: “Covid 19 Araç Kiralama Trendlerini Değiştirdi” dedi. Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar SUV.

Instagram hesabım

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, Covid-19 süreciyle birlikte değişen ulaşım alışkanlıkları ve yeni kiralama trendlerini değerlendirdi. “Araç kiralama şirketleri olarak toplu taşıma ve şehirler arası ulaşıma iyi bir alternatif olduk” diyen Özarslan Tangün, “Minibüs ve SUV araç kiralamalarında ciddi artışlar yaşandı. Çünkü, insanlar ailece seyahatlerini araç kiralamaya yönlendirdi. Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç ihtiyacını ortaya çıkardı. Bununla birlikte, pandeminin ilk anlarından itibaren insanlar ihtiyaçlarını görebilmek için haftalık ve aylık kiralamalara yöneldi. Özellikle aylık kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık” ifadelerini kullandı.

Covid-19 ile birlikte ortaya çıkan araç kiralama trendlerini aktaran Enterprise CEO’su Özarslan Tangün, “Haziran ayı itibariyle minibüs ve SUV araç kiralamalarında çok ciddi artışlar yaşandı. Çünkü, insanlar ailece seyahatlerini uçak veya otobüslerden bireysel kiralamaya yönlendirdi. Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç ihtiyacını ortaya çıkardı. Yeni dönemin getirdiği en önemli trendlerden bazıları ise kısa dönem araç kiralamada kuralları yeniden yazacak türdendi. Şöyle ki, pandeminin ilk anlarından itibaren insanlar ihtiyaçlarını görebilmek için ofislere gelmek yerine adreslerine araçların getirilmesini tercih etti. Şehir içindeki mobilite ihtiyaçları için haftalık ve aylık kiralamalara yöneldi. Özellikle aylık kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık. Çin’de ortaya çıkan ilk veriler de Mayıs ayı itibariyle araç kiralamada geçen seneye göre artışların yaşandığını Uber benzeri araç paylaşım uygulamalarına olan ilginin azaldığını gösteriyor. Yani, araç sahipliği ve kişisel araç kullanımı yeniden popüler oldu diyebiliriz. Bununla birlikte, ehliyet sahipliğine olan ilgisi azalan gençlerin, Covid-19 ile birlikte yeniden ehliyet ve araç sahipliğini tercih ettiği de diğer bir gerçek” diye devam etti. Pandemi süreciyle birlikte online taleplerin de arttığına dikkat çeken Özarslan Tangün, online rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 90’a varan artış yaşandığını belirtti.

Dizel Kaç Kuruş Yakıyor? LPG Kaç Kuruş Yakıyor? Benzin Kaç Kuruş Yakıyor? Karşılaştırma!

Enterprise Türkiye Kiralık Araçlar SUV.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba