Ford Modellerinin Bagajında Bundan Sonra Drone Olacak! Acil Durumlarda Bagajdan Çıkacak!

Ford Global Technologies Patent Başvuruları.

Acil durumlar için bagajınızda duran malzemelerin yanında bir adet de drone dursa nasıl olurdu? Geçtiğimiz haftalarda ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Ford Global Technologies tarafından sunulan bir patent başvurusunu yayınladı. Amerikan otomobil üreticisi acil durumlarda kullanılması için yeni bir sistem geliştiriyor. Ford Global Technologies Patent Başvuruları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Patent başvurusuna göre, sürücüler quadcopter tarzı bir dronu harekete geçirerek ve kullanmak için aracın dahili yazılım sistemini kullanıyor. Bu fikir video oyunundaki gibi sürekli aracınızı takip eden bir drone fikri değildir. Ford sadece acil durumlarda devreye girmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Örneğin aracınızın yakıtı biterse veya bir kazaya karışırsa sürücü dronu harekete geçirebilir ve üzerinde bir alarm çalarken ışıklarıyla yardım isteyebilir. Bu, ilk müdahale için yer tespitini kolaylaştırabilir ve diğer sürücülerin de kaza yapmasını önleyebilir. Drone ayrıca araç terk edilmek zorunda kalınırsa aynı zamanda görüntüsünü eş zamanlı olarak aracın sahibinin telefonuna aktarabilme özelliğine sahiptir.

2016 yılında ilk çalışmaları başlayan bu projenin patenti alınarak herkes için daha güvenli hale getirmeyi amaçlar. Bununla birlikte patenti alınmış olan sayısız proje kaybolup gidiyor. Ford’un bu projeyi araçlarında kullanıp kullanmayacağını da zaman gösterecek.

Ford Global Technologies Patent Başvuruları. Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Kia Optima Ne zaman Satılacak? Kia’nın Amiral Gemisi Optima İddialı Tasarımını Gösterdi!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba