Volkswagen ve Ford Ticari Araçlar Ortak Oldu! Ford Otosan Genel Müdürü Gölcük’te Ziyaretlere Başladı!

Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı
Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı

Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı, Volkwagen Ford Ticari Araç Ortaklığı, Volkswagen ve Ford Ortak Oldu, Volkswagen Ford Ortaklığı Üretilecek Modeller.

Volkswagen ve Ford Ticari Araçlar Ortak Oldu! Ford Otosan CEO’su Gölcük’te Ziyaretlere Başladı! Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı.

Instagram hesabım

Volkswagen ve Ford ticari araçlar üretmek için ortaklık anlaşmasını dün imzaladı. Bu ortaklık en çok Ford Otosan Gölcük Fabrikası açısından bizleri ilgilendiriyor. Ford Ticari Araç Üretim üssü olan Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda hareketli günler başladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ziyaretlerini artırdı. 2022 yılında görmeye başlayacağımız bu ortaklık ticari araçları ülkemizin otomotiv gücüne güç katacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün son olarak Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i makamında ziyaret etti. Haydar Yenigün bu ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ettik. Bu ziyaret, olması gerektiği gibi, tam hijyen kuralları gereği mesafe ve maske kurallarına uygun yapıldı. Sayın Başkana güzel sohbeti ve destekleri için teşekkürler.”

Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı.
Ford Otosan CEO’su Haydar Yenigün, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret etti.

Ford Volkswagen Ticari Araç Ortaklığı Türkiye’nin gücüne güç katacak.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası bu ortaklığın en önemli üretim üslerinden biri olacak. Türkiye’nin gücüne güç katacak bu ortaklık hangi modelleri kapsayacak? Dün açıklanan bilgilere göre Volkswagen Ticari Araçlar tarafından tasarlanan hafif ticari araç (Caddy) ve Ford tarafından tasarlanan 1 tonluk kargo kamyonu (Transit) en önemlileri. Ayrıca ortaklar Ford Ranger platformu üzerine inşa edilen Volkswagen pickup için (Amarok) 2022’den itibaren işbirliği yapacak. Bu araçlar arasından Ford Transit Türkiye’de üretiliyor. Umarım bu ortaklıkla birlikte hafif ticari araç üretiminde de yeniden öne çıkarız.

Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretilen modeller hangileri?

Ford Tourneo Custom / Transit Custom

Ford Tourneo Courier / Transit Courier

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün kimdir?

Haydar Yenigün, Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak 1987 yılında mezun olmuştur. Aynı sene Ford Otosan’a katılmış ve 1990 yılına kadar üretim departmanlarında değişik görevler almış, askerlik sonrası 1992-1996 yılları arasında Proje Mühendisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 1997 yılında Ford Motor Company ve Otosan A.Ş. arasında hisselerin eşitlenmesi ve ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından Kocaeli Fabrikası’nın kurulması aşamasında çeşitli görevler almıştır. 1998 yılında Proje Liderliği görevini üstlenmiştir. Bu fabrikada üretilecek ticari araç modellerinin tasarım ve üretim süreçlerinde bulunmuştur. 1999 yılı sonunda Kocaeli Fabrikası Kaynak Alan Müdürü olmuştur. 2007-2012 döneminde Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 15 Şubat 2012’de Ford Otosan Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır. Ayrıca, Mart 2018’den bu yana Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyesi, ve Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısıdır. 2020 yılında Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği’nde (ACEA) Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba