Otomobil Satışlarında Spotcu Fırsatçılığı Nasıl Sona Erecek? Nedir Bu Spotcu?

İkinci El Otomobil Spotcu, Otomobil satışlarında spotcu fırsatçılığı, Otomotiv Satışlarında Spotcu fırsatcılığı, Otomobil Spotcusu nedir?

Otomobil Satışlarında Spotcu Fırsatçılar Nasıl Sona Erecek? Nedir Bu Spotcu? İkinci El Otomobil Spotcu. Otomobil satışlarında spotcu fırsatçılığı.

Instagram Hesabım

Son dönemlerde sizlerden sıklıkla sıfır araçları bayilerden toplayarak spotculuk fırsatçılığı yapanlarla ilgili bilgiler geliyor. Spotcu, üretim azlığından yararlanıyor ve araba bayiye gelir gelmez sıfır olarak satın alıyor. Araba bulunamadığı, aylar sonrasına sıra yazıldığı için bayilerden sıfır arabaları hiç zaman kaybetmeden topluyor. Sonrasında da ikinci el olarak çok daha yüksek bir bedelle satıyor. Spotcu fırsatçılığı tam olarak bu. Peki bu fırsatçılık ne zaman bitecek.

Spotcular, sıfır otomobili satın alıyorlar yüzde 20 ile 30’a varan oranlarda daha pahalıya satıyorlar.

Yılın Otomobili Renault Clio için Şimdi Al 2021’de Öde kampanyası ne zamana kadar geçerli?

Covid 19 salgını nedeniyle fabrikalarda üretimler durdu ve yeni yeni yeniden üretim başladı. Bu süreç neredeyse iki ayı buldu. Fabrikaların büyük bir çoğunluğu hala tam kapasite çalışmıyor. Tam kapasiteyle üretime geçtiklerinde araç bulunmaması gibi bir sorun kalmayacak. Aylar sonrasına yazılan sıralar yeniden aynı hafta içinde sıfır araç teslimlerine dönecek. Durum böyle olunca fırsatçılar için tüm kapılar kapanmış olacak. Temmuz başında bu dönem başlamış ve araba bulunurluğu eski günlere dönmüş olur.

Peki bu dönemde spotcudan sıfır aracı ikinci el olarak satın alanlar ne yaşayacak? Çok daha pahalıya, üstelik sıfır aracı ikinci el olarak satın aldığı için büyük zarar edecek. Benden tavsiye: Sıfır arabaya daha fazla para ödeyerek ikinci el olarak satın almayın, zararınız çok büyük olur. Şimdilik fiyatların belirlenmesi konusunda çok önemli rol oynuyorlar ama yeni araçların bollaşmasıyla birlikte spotcu tarafından belirlenen fiyatlar gerileyecek.

Araba Habercisi Haziran 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın beşinci sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 18. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Araba Habercisi Dergisi ayrıca Dijital basın dergilikte.

Araba Habercisi Haziran 2020 Sayısında Neler Var?

Araba Habercisi Haziran 2020 yine dopdolu içeriğiyle sizleri bekliyor.

Volkswagen’in Yeni Halk Arabası T-Cross SUV dengelerini değiştirecek.

Ford’un merakla beklenen küçük SUV’u Puma Temmuz ayında satışa sunuluyor.

Seat SUV sınıfına Tarraco ile ağırlığına koyacak.

Mazda verdiği sözü tuttu bildik SUV parasına elektrikli SUV satacak.

Elektrikli Peugeot 2008 SUV tutkunlarını elektrik ucuzluğuyla tanıştıracak.

Renault Captur LPG, Hibrit, Benzin, Dizel ne varsa hepsiyle birden geliyor.

Yeni Opel Corsa’yı tüm detaylarıyla test ettik.

Küçük HB sınıfının tartışmasız kralı Yeni Renault Clio ile test sürüşüne çıktık.

Mercedes Benz Yeni E Serisi Ağustos ayında Türkiye yollarına çıkıyor.

Yerli Üretim Hyundai i20 satışa sunulmak için gün sayıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba