İkinci El Araba Satın Alırken En Çok Neye Dikkat Ediliyor?

Kullanılmış Arabada Dikkat Ettiklerimiz Neler

İkinci El Otomobil Alırken Dikkat, İkinci Elde Dikkat Ettiklerimiz Neler, İkinci El Araba Satın Alırken Dikkat, Kullanılmış Arabada Dikkat Ettiklerimiz Neler?

Kullanılmış Araba Satın Alırken en çok nelere dikkat ediyoruz? Yapılan bu araştırma tüm sonuçları ortaya koydu. İkinci Elde Dikkat Ettiklerimiz Neler? Kullanılmış Arabada Dikkat Ettiklerimiz Neler?

youtube.com/msemedya

Kullanılmış Arabada Satın Alırken Dikkat Ettiklerimiz Neler?

Avrupa’da yapılan bağımsız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre, 2. El otomobil alacak kişilerin %90’ı aracın geçmiş kayıtlarının olmasına dikkat ediyor. Periyodik bakımlarından herhangi bir kazaya karışmışsa kaza fotoğraflarına kadar her türlü belge/fotoğraf satın alma kararında olumlu etki yaratıyor.

İşte 2.000 kişiyle yapılan araştırmada çıkan sonuçlar!

Araştırmaya katılanların yüzde 90’ı eksiksiz kayıtlara sahip 2. El araçlara sıcak bakıyor. Yüzde 75’i tamamen servis kayıtları olmayan araçları satın almakta tereddüt edeceğini belirtiyor. Yüzde 27’si servis kayıtları eksik olan araçları satın alırken mutlaka indirim yapılmasını bekliyor. Yüzde 48’i güvenilir 2. El aracın mutlaka eksiksiz belgelerinin olması gerektiğine inanıyor. Yüzde 79’u eksiksiz servis kayıtlarına sahip bir aracın değerinin daha yüksek olduğunu belirtiyor. Yüzde 26’sı ise belgeleri tam olarak saklanmış araçların piyasa değerinin %10’un üzerinde satılabileceğini belirtiyor.

İkinci Elde En Çok Satılan Marka ve Model Hangisi?

İkinci El Değeri Düşmemesi İçin Neler Yapabilirsiniz?

Henüz ülkemizde bu tipte bir araştırma yapılmamış olsa da çıkacak sonuçların çok farklı olmayacağını söyleyebiliriz. Bu bakımdan aracınıza yaptırdığınız her periyodik bakımın, varsa kaza kayıtlarının ve hatta en ufak bir far ampul değişiminin bile belgesini, faturasını veya fotoğrafını saklamanız oldukça önemli. Günümüzde otomobil eksper sistemlerinin oldukça gelişmiş olduğunu biliyoruz. Ancak aracın ilk satın alma faturasından, kullanım kılavuzuna ve yapılan tüm işlemlerin belgeleriyle 2. El müşterisinin karşısına çıkmak ekstra bir güven sağlayacaktır.

Sahibinden çıtır hasarlı diyerek pert çıkan, lokal boyalı denilen aracın taklalı veya değişensiz denilen arabada değişmeyen tek parçanın anahtar olduğuna maalesef şahit oluyor. Bu yüzden yapılan tüm işlemleri dürüstçe yeni sahibine belirtmek en doğru davranış olacaktır. Aynı şekilde 2. El araç alan siz olsaydınız, bu konuya dikkat etmez miydiniz?

[irp posts=”13468″ name=”Araba Habercisi Dergisi Şubat 2020 Sayısı Çıktı!”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba