Mercedes Türkiye bayileri Araba satamayacak! Başka hangi markalar bu yönde hazırlık yapıyor?

Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023
Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023

Mercedes Türkiye bayileri Araba satamayacak! Başka hangi markalar bu yönde hazırlık yapıyor? Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023.

YOUTUBE KANALIM

Markaların önemli bir bölümü yetkili satıcı / bayi ağını yeniden düzenleme konusunda adımlarını hızlandırıyor. Özellikle Avrupa basınında bu tip haberler arka arkaya yer almaya devam ediyor. Avrupa’da bu yöndeki çalışmalarını hızlandıran Mercedes, Türkiye’de de çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda en ön plana çıkan markalardan birisi oldular. Mercedes markası Türkiye’de yetkili satıcı / bayi ağının otomobil satışını durdurmaya hazırlanıyor. Bayiler kapanmayacak ancak otomobil satışı yapamayacaklar. Bunun yerine online olarak satın alınan aracın satış işlemlerine ve satış sonrası hizmetlerine devam edecekler. Bu gelişmelerin ardından duyduğum kadarıyla bu bayilerin büyük bir bölümü araç satışı yapabilecekleri farklı markalarla görüşmelerini sürdürüyor.

Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023.

Bu konuda bana bir açıklama gönderen Mercedes Türkiye yönetimi şunları söylemişti: “2022 yılı başından itibaren Türkiye’de de online satış platformuz devreye alınmıştır. Bu platform ile müşterilerimize online olarak araçlarımızı inceleme, konfigüre etme, beğendikleri aracı rezerve ederek kaparo ödeme olanakları sunulmaktadır. Müşterilerimiz yine online platformumuz üzerinden aracı hangi bayiden teslim almak istediklerini seçerek teslim alma sürecini bayilerimizde tamamlamaktadır. Önümüzdeki dönemde yeni iş modelimize ilişkin ayrıntılı kamuoyu bilgilendirmesi yapılacaktır. Bayilerimizle iş birliğimiz güçlenerek devam edecektir.” Duyduğum kadarıyla Nisan ayında bu konu resmi olarak açıklanabilir.

CHERY TIGGO 8 PRO TESTİMİ İZLE

AVRUPA’DA HANGİ BAYİLER SATIŞ YAPAMAYACAK!

Yetkili Satıcı / Bayi ağının araba satışını iptal etmeye hazırlanan markalar Mercedes ile sınırlı değil. Bu konu hakkında sıklıkla Avrupa basınında alınan kararlar açıklanıyor. Mercedes markası ana vatanı olan Almanya’da da bu sisteme geçmeye hazırlanıyor haberleri de çıktı. Mercedes ile birlikte bu yöndeki çalışmalarını hızlandıran bir diğer şirket Stellantis Grubu. Peugeot, Fiat, Citroen, Opel gibi yüksek adetlerde satış yapan markaların bulunduğu Stellantis Grubu bu yılın ikinci yarısından itibaren bu tip duyuruları yapmaya başlayacak. Yapmaya başlayacak diyorum çünkü bunun öncesinde haberler ve uygulama planları açıklandı. Yazacağım bu haberlerin tamamı Automotive News Europe başta olmak üzere Avrupa basınında yer alan haberlerdir. Stellantis bayi ağını yeniden yapılandırmaya Temmuz ayından itibaren başlıyor. Avusturya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’dan başlayarak bayi ağı yeniden yapılandıracak ve bayiler artık araç satışı yapamayacak. Stellantis yönetimi yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın geri kalanı, yeni dağıtım planının uygulanmasını aşamalı olarak takip edecek” diyor.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

Chery geldi Modelleri gelmedi

Çinli Chery markası Türkiye’ye döndü. Lansman yapıldı, yetkili satıcılar, fiyatlar, model donanım paketleri açıklandı. Sizlerden duyduklarıma göre bunların hepsi yapıldı ama Chrey modellerine yetkili satıcılarda ulaşılamadı.

Çip krizi bitti Satışlar uçtu

Çip krizi ve parça tedarik sorunları artık resmen bitti. Marka yöneticileri bunu arka arkaya açıklıyor. Ancak en önemli gösterge Avrupa satış rakamları olmayı sürdürüyor. Avrupa’da 0 km otomobil satışları 7 aydır arka arkaya yükseliyor.

Yeni Passat Yeni Superb Tarihleri belli oldu!

Elbette yeni Passat derken artık Sedan yok. Onun yerine SW olarak yoluna devam ediyor. Slovakya Volkswagen Fabrikası’nda üretilen Yeni Passat ve Yeni Superb eylülde satışa sunulmaya başlayacak. Yeni tasarımlar bakalım nasıl olacak?

Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023.

Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023

Mercedes Yetkili Satıcı Bayi iptali 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba