Volkswagen Golf 8’in Kokpitinin Dijital Dünyası Göz Kamaştırıyor! Neler mi Var? Buyrun.

Volkswagen Golf 8 Kokpit Yorumları.
Volkswagen Golf 8 Kokpit Yorumları.

 Yeni nesil Golf dış tasarımıyla eleştirilere açık olsa da iç mekanıyla tam puan almayı başardı. Kokpit tasarımının yenilikçi yapısıyla tamamen dijitalleşmiş kullanım özellikleri ve bağlanılabilirlik seçenekleriyle sınıfının en iyisi olmayı hak ediyor. Volkswagen Golf 8 Kokpit Yorumları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Standart olarak sunulan dijital kokpit pek çok özellik sunuyor. Dokunmatik ekran üzerinden klima kontrolleri ve multimedya ekran kullanımı gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak Passat modelinde gördüğümüz yeni direksiyon tasarımı da dikkat çekiyor. Direksiyon üzerinden pek çok fonksiyonu yerine getirmeyi sağlayan tuş takımı da VW modellerinden alıştığımız üzere derli toplu bir görüntü sunuyor. 3 kollu yapısı ve daha minimal bir görüntü sunan tasarımıyla da günümüzün tasarım trendlerini yakalamış bir direksiyon tasarımı kullanıcısının yüzünü güldürecektir. Standart olarak sunulan 8 inçlik ekran istenirse opsiyonel olarak 10 inç boyutunda da tercih edilebiliyor.

VW Golf’ün 8. Neslinde sesli komut sistemini de sunuyor. Sistem ‘Hello Volkswagen’ diyerek veya sesli komut tuşuna basarak aktif ediliyor. Sonrasında ise ‘Üşüdüm’ diyerek klimanın derecesini yükseltmekten tutun da ‘Beni eve götür’ diyerek navigasyon sistemini ayarlamaya kadar pek çok komutu ellerinizi direksiyondan çekmeden yapmanızı sağlıyor.

eSIM Sayesinde Golf’ün Multimedya Sistemi Sürekli Online.

Kişiselleştirilebilirlik özelliklerini de ön planda tutan yeni Golf, profil oluşturmaya da izin veriyor. Oluşturulan profiller sayesinde koltuk pozisyonlarından, ayna ayarlarına ve klima tercihlerinden ambiyans aydınlatmasının rengine kadar her profil için farklı seçenekler ayarlanabiliyor. Bağlanılabilirlik konusunda da entegre bir SIM kart sayesinde Golf’ün multimedya sistemi sürekli internete bağlı kalabiliyor. Volkswagen’in We Connect sistemi sayesinde de pek çok bilgiye erişim sağlanabiliyor.

Gösterge ekranında da hayalet ekrana yer verilen yeni Golf, tamamen yeni ve oldukça minimal bir tasarıma sahip DSG şanzımana sahip otomatik vites topuzuyla da dikkat çekiyor. Gerçi artık topuz yerine tuş da diyebiliriz. Çünkü neredeyse elektronik park freninin kapladığı alan kadar yer kaplıyor. Yenilenen ve sürekli form görüntüsü çizen havalandırma ızgaraları da modelin yenilikçi tasarımının önemli ögelerinden olarak göze çarpıyor. Tüm bu yenilikler gerçekten kullanıcısını şımartmaya yeterken ufak bir eleştiri yapmadan da geçemeyeceğiz. Bu kadar yeniliğin olduğu VW’in en çok satan modeli Golf’ün hala cam açma tuşları ve ayna ayarlama tuşu 15 sene öncesindeki tasarıma sahip durumda. Bu kadar değişmiş ve gelişmiş bir modelde en azından o kısımda da ufak bir dokunuş beklerdik.

Volkswagen Golf 8 Kokpit Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba