Yerli Elektrikli Metrobüs Ankara’da teste çıktı! İşte Elektrikli Yerli Metrobüs’ün tüm özellikleri!

Yerli Metrobüs Bozankaya.
Yerli Metrobüs Bozankaya.

Yerli Elektrikli Metrobüs Ankara’da teste çıktı! İşte Elektrikli Yerli Metrobüs’ün tüm özellikleri! Yerli Metrobüs Bozankaya, Yerli Elektrikli Otobüs Bozankaya, Yerli Metrobüs Sileo S25, Yerli Malı otobüsler, Yerli Malı metrobüs.

Instagram Hesabım

Yüzde 100 Türk mühendisliği ve yerli teknolojili Bozankaya’nın Sileo E-BUS S25 Metrobüsü Ankara’da teste çıktı. Ostim Teknik Üniversitesi ile Ar-Ge alanında yapılan iş birliği de duyuruldu. Elektrikli Yerli Metrobüsün 300 km menzili var.

Bozankaya AŞ tarafından Ankara’da yapılan test sürüşünün ardından şu açıklama yapıldı: “%100 Türk mühendisliği ve yüksek yerli teknoloji ile üretilen 25 metre, çevre dostu elektrikli metrobüsümüz Cuma günü Ankara yollarında test sürüşünü yaptı.
Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otobüsünü üretmekten duyduğumuz mutluluk, Ostim Teknik Üniversitesi’yle AR-GE alanında yapacağımız iş birliği ile katlanıyor. Bozankaya olarak gençlerimizin istihdamına ve memleketimizin nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine vermiş olduğumuz destekten gurur duyuyoruz.”

Bozankaya yönetimi tarafından araçların özellikleri hakkında da şu açıklama yapıldı: “Sileo, elektrikli akü ile çalışan, 10m, 12m, 18m, 25m uzunluk seçenekleriyle, hızlı yolcu indirme-bindirme olanağı sağlayan, %100 alçak tabanlı, İtalyan CUNA, Alman VDV, StVZO görüş ve sürücü bölgesi standartlarına uygun, 75-232 yolcu kapasiteli, çevre dostu, sessiz, verimli ve ekonomik bir şehir içi otobüsüdür.
Şehir içi ulaşımında sıfır emisyon ile çevre dostu bölgeler oluşturulması, şehir içi dur-kalkın sık olduğu bölgelerde verimliliği arttırması ve aktarma organları bulunmadığından güç kaybı yaşanmadan yüksek performans sunması ile ön plana çıkmaktadır.”

Ford Focus için 279.700 TL olan 2020 benzinli otomatik fiyatını Mart ayında 231.100 TL’ye çektiler!

Sileo E-BUS S25 Metrobüs Teknik özellikleri

TEKNİK VERİ
Araç Özellikleri
Azami hız 75 km/s Menzil 300 km
Fren sistemi WABCO EBS3, rejeneratif frenleme
Kapılar 3 adet çift elektrikli katlanır kapı
Yolcu kapasitesi 71 oturan + 139 ayakta
Boyutlar ve Ağırlık
Araç uzunluğu 24380 mm
Araç genişliği 2550 mm
Araç yüksekliği 3213 mm
Azami izin verilen ağırlık 39000 kg
Aks ve Tekerlekler
Ön aks (1. Aks) ZF RL 82 EC (bağımsız tekerlek süspansiyonu)
Tahrik aksı (Arka aks) ZF AVE 130 (elektrikli portal aks, azami 2 x 125 kW)
Arka aks (4. aks) ZF AVN 132 (tahriksiz)
Lastik boyutu 275/70 R22.5
Isıtma ve Klima (HVAC)
HVAC sistemi Isı pompası (elektrikli ısıtma ve soğutma)
Sıcaklık aralığı -15C° ila + 45 C°
Yardımcı ısıtıcı İsteğe Bağlı (yakıt veya elektrik)

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Mart 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 26. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 26. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına devam ediyor. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek dergiyi okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2021 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

Yerli Metrobüs Bozankaya.

Yerli Metrobüs Bozankaya.

Yerli Metrobüs Bozankaya.

Yerli Metrobüs Bozankaya.

Yerli Metrobüs Bozankaya.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba