Bosch COVID-19 Test Cihazı Türkiye’de kullanılacak mı? Bosch Türkiye Başkanı Steven Young Ne dedi?

Bosch COVID 19 test cihazı.
Bosch COVID 19 test cihazı.

Bosch Türkiye Covid 19, Bosch Türkiye Korona Virüs, Bosch Covid19 Hızlı Tanı testi, Bosch Korona Virüs Tanı Testi, Bosch Tanıtı Kiti Nasıl Çalışıyor? Bosch COVID 19 test cihazı.

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede Bosch, COVID-19 için hızlı test geliştirdi. Bu test kitinin ülkemizde de kullanılmasını bekliyorum. Gelişmeleri takip edip, sizlere aktaracağım. Bosch COVID 19 test cihazı.

Instagram Hesabım

Altı hafta içinde geliştirilen Bosch Covid 19 hızlı test, numunenin alınmasının ardından iki buçuk saatte sonuca ulaşılmasını sağlıyor. Hızlı önemli avantajlarından birisi taşınabilir olduğu için istenen yerde yapılabiliyor olması. Bu durum zaman gerektiren örneklerin taşınması ihtiyacını ortadan kaldırmış oluyor.

Bosch COVID-19 testinin avantajları neler?

Test, numune alınmasının ardından 2,5 saatin altında hızlı ve kesin sonuç veriyor. Enfekte hastalar pandeminin yayılmasını durdurmak ve enfeksiyon zincirini daha hızlı kırmak için hızlı bir şekilde izole edilebilir. Numune, bir bez kullanılarak hastanın burnundan veya boğazından alınıyor ve daha karmaşık bir hazırlık gerektirmeden kartuşa yerleştirilerek test yapılıyor.  Bu sistem eğitimli personel gerektirmiyor. Böylece özel laboratuvar deneyimi olmayan hastane veya doktor muayenehaneleri bile Vivalytic test kitini çalıştırabilir.

Ford Otosan Fabrikaları Sağlık Ekipleri İçin Yüz Siperliği Üretmeye Başladı

Bosch COVID-19 Test Cihazı Türkiye’de de kullanılacak mı? Bosch Türkiye Başkanı Steven Young Ne Dedi?

Bosch Türkiye Başkanı Steven Young sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bosch olarak hızlı COVID-19 testi geliştirdik. Bosch Healthcare Solutions’ın Randox Laboratories Ltd. ile birlikte geliştirdiği hızlı test, dünyanın ilk tam otomatik moleküler tanı testlerinden biri ve 2,5 saatin altında ayırıcı tanı sağlıyor. Ayırıcı tanı için eş zamanlı olarak 10 solunum patojenini teşhis edebiliyor ve böylelikle Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) gereksinimlerini de karşılıyor. Bu test ile pandeminin yayılmasını kontrol altına almayı ve bulaşma zincirini daha hızlı kırmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz. Geliştirdiğimiz hızlı testin prototip denemelerinden sonra seri üretimine Nisan ayında başlıyoruz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Dünyanın ve tabii ki ülkemizin bu zor zamanları hep birlikte aşacağına inanıyorum.”

Bu açıklamadan test kitinin Türkiye’de de kullanılacağını anlıyorum.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba