Volvo’nun Çinli Sahibi Geely Güney Koreli LG ile Ortak Batarya Üretecek!

Elektrikli Volvo Modelleri LG Bataryaları
Elektrikli Volvo Modelleri LG Bataryaları

Elektrikli Araçlar, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, Elektrikli Volvo, Volvo Elektrikli. Araba Dergileri, Araç Dergileri, Otomobil Dergileri. Elektrikli Araba Testleri, Elektrikli Araç Testleri, Elektrikli Otomobil Testleri. Çin’in en büyük otomobil üreticisi olan Geely, Koreli teknoloji devi batarya üreticisi LG ile elektrikli araçlar için batarya üretmek için 188 milyon dolarlık bir yatırıma imza atacak. İmzalanan anlaşmaya göre Şangay merkezli Shangai Maple Guorun Automobile Co. şirketi LG ve Geely ortaklığıyla kuruldu. Elektrikli Volvo Modelleri LG Bataryaları.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Geely, yaptıkları ortak girişimin elektrikli arabalar için batarya üretimi yapıp satacağını belirtti. Anlaşma, LG Chem’i, Geely’nin ikinci batarya tedarikçisi yapacak. Nisan ayında, bir diğer Geely iştiraki olan Zhejiang Jirun Automobile Co., Çin’in doğusunda yer alan Hangzhou şehrinde, yerli bir batarya üreticisi olan Contemporary Amperex Teknoloji şirketiyle 150 milyon dolarlık bir ortaklığa imza atmıştı.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Geely’nin elektrikli otomobil markası olan Geometry, Nisan ayında ilk sedan modelinin satışına başladı. Geely markası altında kompakt hatchback ve kompakt crossover modellerinin ardından 3. Elektrikli modeli olarak öne çıkıyor. Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Geely önümüzdeki iki yıl içerisinde 30’dan fazla elektrikli model sunmayı planladığını belirtmişti.

"<yoastmark

 

Elektrikli Araçlar, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, Elektrikli Volvo, Volvo Elektrikli. Araba Dergileri, Araç Dergileri, Otomobil Dergileri. Elektrikli Araba Testleri, Elektrikli Araç Testleri, Elektrikli Otomobil Testleri. Araba Habercisi Dergisi Haberleri. Araba Dergileri Temmuz Sayıları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba