İddialı SUV Ford Explorer Özellikleri Neler? O Artık Avrupa’da da Satılıyor!

SUV Ford Explorer Özellikleri
SUV Ford Explorer Özellikleri

SUV Ford Explorer Özellikleri, Ford Explorer ne zaman geliyor, Ford Explorer yorumları, Ford Explorer fotoğrafları, Ford Explorer satış tarihi.

Fark etmişsinizdir, Amerikancıyım 🙂 Gençken 3 yıl tamirhanem vardı ve orada Amerikan otomobillerini tamir ederdim. Bu tutkum yıllar geçtikçe artarak çoğaldı. SUV Ford Explorer Özellikleri.

Instagram Hesabım

Yaşı tutanlar hatırlayacaklardır, benim gençliğimde İstanbul taksileri Amerikan otomobilleriydi. İşte ben de onların tamircisiydim. 3 yıl o işi büyük bir keyifle ve zevkle yaptım. Sonrasında gazetecilik hayatım gelişince vakit ayıramaz oldum ama emeklilik yaklaştığı için hep aklımın bir köşesinde yeniden demek var 🙂

O günlerden kalma Amerikancıyım ve hayalini kurduğum araçlardan birisi de Ford Explorer olmuştu. En sonunda bu araba Türkiye yollarına da gelecek gibi görünüyor. Çünkü Ford bu iddialı SUV modelini Avrupa pazarında da satışa sunuyor. Elbette fiyatı yüzünden benim için satın almalık değil bakmalık. Çünkü Almanya fiyatı 68.790 Euro. Hoş geldin Ford Explorer, ne iyi ettin 😉 En azından görmüş olurum.

2020 model arabalar ne zaman gelecek? Haziran ayında yeni otomobiller Türkiye’ye geliyor!

Ford Explorer Teknik Özellikleri

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid bünyesinde barındırdığı elektrikli sistem sayesinde performans ile yüksek yakıt verimliliğini bir arada sunarken geleneksel içten yanmalı motorun uzun menzil özeliğini de sunuyor. Gelişmiş hibrit güç ve aktarma organı 40 km sıfır emisyonlu sürüşe imkân tanıyor.

Sistemde Ford’un 350 HP güç üreten 3,0 litre hacimli EcoBoost V6 benzinli motoru 100 HP gücünde bir elektrikli motor tarafından destekleniyor. Elektrikli motoru besleyen 13.1 kWh kapasiteli lityum-ion batarya sol bölümdeki entegre şarj bölmesi aracılığıyla şarj edilebiliyor. Batarya ayrıca sürüş esnasında fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren rejeneratif şarj teknolojisiyle de şarj edilebiliyor.

Ford Explorer 3.4 litre tüketiyor.

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid’de sürücüye var olan şarjı ne zaman ve ne şekilde kullanacağını seçme imkânı sunan; EV Auto, EV Aktif (Now), EV Sonra (Later) ve EV Şarj (Charge) olmak üzere dört farklı elektrikli sürüş modu bulunuyor. Bataryanın şarjı en düşük seviyeye indiğinde sistem otomatik olarak içten yanmalı motoru elektrikli motorun desteklediği EV Auto sürüş moduna geçiş yapıyor. Explorer Plug-In Hybrid 78 g/km CO2 emisyon salım ve 3,4 lt/100 km yakıt verimliliği değeriyle son derece çevreci bir yapı ortaya koyuyor. Ford’un gelişmiş 10 vitesli otomatik şanzıman yakıt verimliliğine katkı sağlıyor.

3.0 litrelik EcoBoost V6 motor ve elektrikli motor birlikteliğiyle bu hibrit 450 HP güç ve 840 Nm tork sunuyor.

SUV Ford Explorer Özellikleri.

SUV Ford Explorer Özellikleri

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba