Dizel Otomatik Ford Focus Sedan Kısa Test Değerlendirmesi! Satın alınır mı?

Ford Focus Sedan Testi.
Ford Focus Sedan Testi.

Ford Focus Sedan Test İzlenimi, Ford Focus Sedan Testi, Ford Focus Sedan Dizel Tüketim, Ford Focus Sedan Sürüş İzlenimi.

Dizel Otomatik Ford Focus Sedan Kısa Test Değerlendirmesi! Satın alınır mı? Ford Focus Sedan Testi.

Instagram Hesabım

Türkiye’nin en çok tercih edilen dizel otomatik seçeneklerinden birine sahip ve bunu birkaç adım ileriye taşımış durumda. Motor kaputunun altında yatan 1.5 litrelik dizel motora 8 ileri oranlı bir otomatik şanzıman eşlik ediyor. Orta konsolda daire formlu bir kumanda elemanı ile kontrol edilen otomatik şanzıman, ekonomik tüketim beklentisi için çok iyi sonuçlar ortaya koyuyor. Bunun yanında motorun gücünü eksik yaşamadan yola aktarması konusunda da başarılı bir çalışma karakterine sahip. 1.5 litrelik Ford EcoBlue dizel motor 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satın alınabiliyor. 120 beygir güç ve 300 Nm tork üreten motor bu hacmin beklentilerini karşılıyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 10.2 saniyede gerçekleştirirken, son hızının 196 km/s olduğu belirtiliyor.
Ford Focus dizel otomatik seçeneğin yakıt tüketimi verileri oldukça makul. Ortalama yakıt tüketimi için 4.3 litre gibi bir sonuç açıklanıyor. Yaptığım test sırasında 100 km karma yol şartlarında 6.0 litrelik tüketim sonucunu gördüm.
Bu kompakt sedan otomobil yenilendiği zaman birkaç adım ileriye giden modellerden biri. Güvenlik yardımcıları ve güvenli sürüş karakteri onu sınıfında üst sıralara rahatlıkla taşıyor. İlk versiyonunu bile özellikle sürüş karakteri açısından çok severim. Kompakt sedan bir araç satın alacak olsam kesinlikle ilk üç aday arasında yer alır.

Yeni Opel Corsa Kısa Test İzlenimim! 7 Başlıkta Yeni Corsa’nın Dikkatimi Çeken Özellikleri Neler?

Araba Habercisi Yaz 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın altıncı sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 19. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Araba Habercisi Dergisi ayrıca Dijital basın dergilikte.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba