İşte geleceğin otomobillerinde göremeyeceğimiz 5 şey! İnanılmaz ama bunlar artık olmayacak!

Geleceğin otomobilleri 2021.
Geleceğin otomobilleri 2021.

Geleceğin otomobillerinde göremeyeceğimiz 5 şey ne mi? İnanılmaz ama bunlar artık olmayacak! Geleceğin otomobilleri 2021.

Instagram Hesabım

Otomotiv sektörü her yıl yenilenen ve gelişen araç sistemleriyle sürücüleri şaşırtmaya devam ediyor. Özellikle son 50 yılda otomobillerin görüntüsü ve sahip oldukları özellikler değişse de, onları kullanma şeklimiz değişmedi. Ancak önümüzdeki 10-15 yıl içinde bu durumun şaşırtıcı derecede değişmesi bekleniyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, günümüz araçlarında görmeye alıştığımız ancak geleceğin araçlarında olmayacak 5 donanımı paylaştı.

Benzin Deposu
Petrol ve benzeri yakıtların kullanılmadığı otomobiller bir süredir trafikte yol alıyor. Geleceğin otomobillerinin tümünde benzin deposu yerine şarj edilebilir, çevre dostu ve yenilenebilir kaynak olan elektriği kullanan araç bataryaları kullanımda olacak.

Direksiyon
Geleceğin otomobillerinde yer alacak yeniliklerin başında direksiyonsuz, diğer bir deyişle sürücüsüz araç teknolojisi geliyor. Direksiyon sallamaya, uzun yolculuklarda uyurum korkusu yaşamaya son verdirecek bu teknoloji, hem farklı hem de güvenli bir sürüş deneyimi sağlayacak.

Gösterge paneli
Benzinin azaldığı uyarısı, mevcut hız veya aracın kaç kilometre kullandığı gibi birçok bilgiyi sunan gösterge panelleri de geleceğin otomobillerinde yer almayacak. Bu paneller yerine ön cam gösterge panelleri sürücülere ihtiyaç duydukları tüm detayları sunacak.

Dikiz aynası
Aracın görüş açısını genişletmek ve aracın sağ-sol taraflarını kontrol ederek şerit değiştirmeye olanak sunan dikiz aynaları da geleceğin otomobillerinde bulunmayacak. Dikiz aynalarının işlevini ön cam ekranında yer alacak göstergeler ve kameralar yerine getirecek.

Araç anteni
Araç içerisinde uzun yıllardır standart bir donanım olan ve radyo frekanslarını çekmeye yarayan araç antenleri de geleceğin otomobillerinde yer almayacak. Araç antenlerinin görevini mevcut eğlence sisteminde yer alan donanımlar sahiplenecek.

İkinci el araç satışı yüzde 50 düştü! 

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Mart 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 26. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 26. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına devam ediyor. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek dergiyi okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2021 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Mart 2021 Sayısı’nda neler var?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart sayısı her zaman olduğu gibi keyif almanızı sağlayacak bir sayı oldu.

İşte Cupra Formentor: İddialı SUV model güçlü tasarımıyla ön plana çıkar.

En güçlü Volkswagen Tiguan satışa sunuldu. Tiguan R gelene kadar en güçlüsü o.

2021 SsangYong XLV ne zaman satışa sunulacak?

Yeni nesil Honda HR-V Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Yeni Nissan Qashqai tamamen yenilenmiş versiyonuyla tanıtıldı. Ne zaman satılacak?

Porsche Taycan gelecekten günümüze gelmiş dediğimiz araçlardan biri. Test ettik.

Küçük SUV sınıfında artık söz onun: Yeni Renault Captur’u test ettik.

Bu Caddy çok iş yapar. Volkswagen Caddy A’dan Z’ye kadar değişmiş.

Audi’nin premium kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi A3 dördüncü nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu.

Yeni Dacia Sandero ailesi Türkiye’de satışa sunuldu. Dacia Sandero Stepway’i test ettik. Uygun fiyatlı otomatik SUV yıldız olur.

Geleceğin otomobilleri 2021.

Geleceğin otomobilleri 2021.

Geleceğin otomobilleri 2021.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba