Hava Yastıkları Gerçekten Güvenli mi? Airbag Sayısı Güvenlik İçin Önemli Ama Ya Açılmazsa?

Hava yastığı Güvenli mi
Hava yastığı Güvenli mi

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Trafik Güvenliği Kurumu (NHTSA), 12.3 milyon aracı ilgilendiren hava yastıklarının kaza esnasında açılmamasına yönelik bir soruşturma açtı. Bu soruşturma 8 ölümlü kazayla bağlantılı olarak açıldı. Hava yastığı Güvenli mi

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Hava Yastıkları, Air Bag, Güvenlik Haberleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Önceden TRW Holding’e ait olan şimdiyse ZF Friedrichshafen firmasının ürettiği hava yastığı kontrol ünitelerinin elektrik arızası sebebiyle kaza anında hava yastıklarının açılmadığı ve emniyet kemerinin de gerilmemesi yönünde iddialar soruşturuluyor.

NHTSA’nın soruşturması, 2010 ile 2019 yılları arasında üretilmiş Fiat, Chrysler, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi ve Toyota modellerinden bazılarını kapsıyor. Hangi modeller olduğu hakkında net bir bilgi paylaşılmasa da soruşturma derinleştikçe detayların ortaya çıkması bekleniyor.

NHTSA ilk olarak soruşturmayı 2018 yılında 400.000 araç için açmıştı. Bu soruşturma 2 kazayı kapsıyordu ve bu kazalardan biri yaralanmalı biri de Toyota’da gerçekleşmiş ölümlü kazaydı.

Hyundai, Kia ve Fiat Chrysler grubu daha önce 2.5 milyondan fazla aracını hava yastığı kontrol üniteleri yüzünden geri çağırmıştı. Ulusal haber ajansına göre 4 ölümlü kazanın daha bu problem sebebinden gerçekleşmiş olabileceğini bildirdi. Bu kazalar ise Hyundai ve Kia araçlarını kapsıyordu.

Fiat-Chrysler ise 2016 yılında 2 milyona yakın aracını hava yastığı açılmama problemine karşın geri çağırmıştı. Yine aynı raporda 3 ölümlü ve 5 yaralanmalı kazanın bu problemden kaynaklanabileceği belirtiliyor. Fiat-Chrysler yetkilileri ise bu durumu 2016 yılında fark ettikleri anda araçlarını hemen geri çağırdıklarını ve Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Trafik Güvenliği Kurumu (NHTSA) ile tamamen uyum içerisinde çalıştıklarını belirtiyor.

[irp posts=”2990″ name=”Volvo XC40 D4 AWD 1 Kadın 1 Erkek Testi Youtube MSE Medya Kanalında Yayında”]

Hava yastığı Güvenli mi

Araba Habercisi Dergisi

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

Hava yastığı Güvenli mi, Airbag Güvenli Mi, Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yenilikleri, Araba Sürüş Teknikleri

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba