İkinci El Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları Yüzde 50 düştü! Fiyatlar Yeniden Yükseldi!

İkinci El Araç Satışları Düştü.
İkinci El Araç Satışları Düştü.

İkinci El Araç Satışları Düştü, İkinci El Otomobil Satışları Düştü, İkinci El Satış Rakamları, Kullanılmış Araç Satış Rakamları Nasıl?

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’de mart ayında 624 bin 268 adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satılmıştı. Bu rakam nisan ayında 290 bin 268 adet olarak gerçekleşti. Satışlar geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 50’ye yakın bir daralma yaşandı. İkinci El Araç Satışları Düştü.

Instagram Hesabım

Yukarıda açıklanan verilen bana ikinciyeni tarafından gelen basın bülteni ile ulaştı. Bu arada ikinciyeni.com’dan satılan otomobiller 1 milyona yakın teklif almış. İkinci el otomobil satın alma işleminin güvenli bir şekilde online olarak yapılmasına olanak sağlayan ikinciyeni, 2014 yılında başlattığı açık arttırma ile satışlara Covid-19 döneminde de devam ediyor. Yılın ilk beş ayında açık arttırmaya çıkan otomobillere 1 milyona yakın teklif gelirken, bu sayı mayıs ayında 96 bin olarak gerçekleşti. Ocak – mayıs ayları döneminde 7 binden fazla otomobilin platform üzerinden satıldığı ikinciyeni’de, satın alınan otomobiller lojistik hizmeti sayesinde istenilen adrese de teslim edilebiliyor.

ikinciyeni  Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “2019’da yüzde 30 büyüyen ikinci el araç sektörü, Covid-19 salgınından özellikle mart ayından itibaren yüksek düzeyde etkilendi. Mart ayının 15’inden Nisan ayı ortasına kadar hem talepte hem de ikinci el fiyatlarında çok sert bir düşüş gördük. Covid-19 kaynaklı bu sert talep düşüşü fiyatları %10’a yakın düşürdü. Nisan ayı sonuna doğru fiyatlar toparlamaya başladı. Ancak hem talep artışı hem de fiyatlardaki yukarı yönlü sert hareketi mayıs ayında görmeye başladık ve fiyatlar %8,36 artarak Covid-19 öncesi dönemi yakaladı” dedi.

Özel Tüketim Vergisi ÖTV Matrah İndirimi mi Geliyor? ÖTV Matrah Limiti Nedir?

Araba Habercisi Haziran 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın beşinci sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 18. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Araba Habercisi Dergisi ayrıca Dijital basın dergilikte.

Araba Habercisi Haziran 2020 Sayısında Neler Var?

Araba Habercisi Haziran 2020 yine dopdolu içeriğiyle sizleri bekliyor.

Volkswagen’in Yeni Halk Arabası T-Cross SUV dengelerini değiştirecek.

Ford’un merakla beklenen küçük SUV’u Puma Temmuz ayında satışa sunuluyor.

Seat SUV sınıfına Tarraco ile ağırlığına koyacak.

Mazda verdiği sözü tuttu bildik SUV parasına elektrikli SUV satacak.

Elektrikli Peugeot 2008 SUV tutkunlarını elektrik ucuzluğuyla tanıştıracak.

Renault Captur LPG, Hibrit, Benzin, Dizel ne varsa hepsiyle birden geliyor.

Yeni Opel Corsa’yı tüm detaylarıyla test ettik.

Küçük HB sınıfının tartışmasız kralı Yeni Renault Clio ile test sürüşüne çıktık.

Mercedes Benz Yeni E Serisi Ağustos ayında Türkiye yollarına çıkıyor.

Yerli Üretim Hyundai i20 satışa sunulmak için gün sayıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba