Özel Tüketim Vergisi Matrahı nedir? ÖTV Matrah Düzenlemesi ile ÖTV İndirimi Gelir mi?

ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?
ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?

ÖTV indirimi ne zaman yapılacak, ÖTV Matrah indirimi geliyor, 2020 ÖTV İndirimi, ÖTV İndirimi 2020 Ne Zaman, Araba ÖTV indirimleri, Otomobil ÖTV indirimleri.

Özel Tüketim Vergisi ÖTV indirimi son dönemlerde sıklıkla yeniden sorulmaya başladı. Yine son günlerde ÖTV indirimiyle ilgili haberler hızlandı. ÖTV matrah tutarlarında değişim gelebilir gibi görünüyor. ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?

Instagram Hesabım

Sıfır otomobil pazarında canlılığı artırmak için ÖTV matrah düzenlemesi gelebilir. Kullanılmış araba fiyatlarını eder yerine çekebilmek için de bu değişimin yapılabileceği konuşuluyor. Pandemi öncesinde ÖTV indirimi çok sık konuşuluyordu. Şimdi salgının kontrol altına alınmaya başlaması ve normalleşmenin başlamasıyla birlikte bu konu yeniden önemli gündem maddelerinden biri olmaya başladı. Döviz kurunda yaşanan değişimler ve araç vergisiz fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle ÖTV matrah tutarlarında bir değişim olabileceği iddiaları konuşuluyor.

ÖTV Matrah Limiti Nedir? Nasıl Uygulanıyor?

1600 cc silindir hacmine kadar, Vergisiz fiyatı 70.000 TL’ye kadar olan araçlarda %45 ÖTV
1600 cc silindir hacmine kadar, Vergisiz fiyatı 70.000 TL – 120.000 TL arası araçlarda %50 ÖTV
1600 cc silindir hacmine kadar, Vergisiz fiyatı 120.000 TL üzeri olan araçlarda %60 ÖTV

Yakın geçmişte yapılan düzenlemeyle araçlarda Özel Tüketim Vergisi oranları otomobillerin vergisiz fiyatlarına göre belirleniyor. Son yapılan güncellemeyle en alt vergisiz limit 70 bin TL olarak belirlenmişti. İşte bugünlerde bu limitin yükseltilebileceğine dair haberler konuşuluyor. Çünkü döviz kurlarındaki değişim nedeniyle vergisiz fiyatı 70 bin TL olan araç kalmadı. Araçların vergisiz fiyatının özellikle Covid 19 salgınıyla birlikte maliyetlerin artması nedeniyle çok daha fazlasına çıkmış olması bu düzenlemeyi beraberinde getirebilir. Bu durum gerçekleşirse bizleri ilgilendiren otomobillerde yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişen oranlarda bir ÖTV indirimi gündeme gelebilir. Ancak hep söylediğim gibi bunlar iddia ve resmi açıklama olmadan hiçbir gerçek yanı bulunmuyor.

Otomotive KDV indirimi geldi? KDV indirimi neleri kapsıyor?

ÖTV indirimi ne zaman yapılacak?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba