Türk Tasarımcı Dünyanın En Prestijli Yarışmasında Finale Kaldı

Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde

Tasarım dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Lexus Tasarım Ödülleri’nde, Türk tasarımcı Razzan Hasoğlu büyük bir başarı göstererek 1.548 tasarımcı arasından finale kalmayı başardı. Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Tasarımın, daha iyi bir geleceği şekillendirebileceğine inanan Lexus’un, yedi yıldır gerçekleştirdiği bu yarışmanın finaline yalnızca 6 tasarımcı kalabiliyor. Dünya çapında bir üne sahip olan ve tasarımcıların rüyalarını süsleyen Lexus Tasarım Ödülleri, binlerce yetenekli tasarımcıyı ön plana çıkarmayı başaran bir yarışma olarak da dikkat çekiyor.

Daha İyi Yarınlar İçin Tasarım

2019 Lexus Tasarım Ödülleri, bu yıl “Daha İyi Yarınlar İçin Tasarım” teması altında gerçekleştiriliyor. Bu amaçla, yeni jenerasyon tasarımcılardan, yaratıcı fikirlerini, Lexus markasının üç ana prensibiyle birleştirmesi istendi. Finale kalan adayların tasarımlarında, “İhtiyaçları Önceden Bilmek”, “Yenilikçilik” ve “Cazibe” prensipleri yer alıyor.

Lexus Tasarım Ödülleri Altı Finalistinin Biri Türk

Lexus’un bu yılki organizasyonu, yine dünyanın her yerinden gelen birçok tasarımcının başvurusuna sahne oldu. Yetenekli 1.548 tasarımcının katıldığı yarışmada, büyük jüri sadece 6 finalist belirledi ve bunlardan biri de, “Arenofil” isimli çalışmasıyla Razzan Hasoğlu oldu. Bu proje, çöl kumundan farklı ürünler üretmeyi amaçlıyor. Doğada bolca bulunan bu malzemeyi verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan Razzan Hasoğlu, ürün tasarımcısı olarak birçok sıra dışı çalışmaya imza atıyor.

Kraliyet Sanat Koleji mezunu olan Razzan Hasoğlu

Kraliyet Sanat Koleji mezunu olan Razzan Hasoğlu, tasarımlarında dijital araçları kullansa da uygulamalarını elle yaparak fark yaratıyor. Araştırmalarını ve denemelerini doğal olaylardan ilham alarak gerçekleştiren Hasoğlu, süreçleri ve malzemeleri keşfederek kültürlerarası geçişlerin yollarını arıyor. Arenofil isimli çalışması, çöl kumu için farklı kullanım alanlarını araştırıyor. Doğada çokça bulunan ama geniş bir kullanım alanı olmayan çöl kumu ve toksik olmayan birleştiricilerle kompozit materyaller yapılıyor. Bu sayede yeni ürünlerin ortaya çıkması amaçlanıyor. Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde.

Meme Kanserini Yenenler İçin Özel Bir Sutyen

Diğer finalistler arasında; meme kanserini yenenler için özel bir sutyen yapan Algoritmik Dantel tasarımıyla Amerika’dan Lisa Marks; depremlere ve büyük sel felaketlerine dayanabilen modüler ev tasarımıyla Filipinler’den Baluto isimli çalışmasıyla Jeffrey E. Dela Cruz; Yeşil Rüzgar Jet Enerjisi’yle uçakların jet motorlarından çıkan havayı kalkışta enerji için kullanabilen çalışmasıyla Rusya’dan Dmitriy Balashov; açık deniz petrol sızıntıları için acil durum arıtma sistemi olan Suyılanı çalışmasıyla Çin’den Shuzhan Yuan; Solgami isimli çalışmasıyla elektrik ve iç aydınlatmayı artıran bir cam perdesiyle Avustralya’dan Ben Berwick yer aldı.

Lexus Tasarım Ödülleri Prototip çalışmaları yapılacak

New York’da yeni açılan Intersect by Lexus merkezinde 6 finalist 2 gün boyunca mentörlü çalışma şansına sahip oldu. Finalistler burada dünyaca ünlü isimler olan Jessica Rosenkrantz, Shohei Shigematsu, Sebastian Wrong ve Jaime Hayon’un rehberliğinde tasarımlarını prototip aşamasına taşımak için ilk adımlarını attılar.

Finalistler, Nisan ayında Milano Tasarım Haftası’na kadar olan süreçte prototiplerini geliştirmek üzerine mentörleri ile çalışmaya devam edecekler. Prototipler 2019 Milano Tasarım Haftası’nda Lexus’un alanında sergilenecek. Ayrıca dünyaca tanınmış isimlerden oluşan jüri, Lexus Tasarım Ödülleri Grand Prix kazananını da burada belirleyecek. Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde.

İlk kez 2013 yılında başlayan Lexus Tasarım Ödülleri, kısa zamanda uluslararası alanda dikkat çeken ve merakla beklenen bir tasarım organizasyonu haline geldi. 6 finalist, dünyanın en önemli tasarımcılarıyla bir araya gelerek, prototiplerini tasarım dünyasının en önemli organizasyonlarından birinde sergileme fırsatı bulacaklar. Bununla birlikte Lexus, tasarımcıların ürünlerini Intersect by Lexus merkezlerinde satışı için de destek sağlayacak.

[irp posts=”2661″ name=”Honda CR-V Youtube Bir Kadın Bir Erkek Testi İzle”]

Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde

Araba Habercisi Murat Tosun

Honda CR-V Youtube Bir Kadın Bir Erkek Testi İzle

Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde, Lexus Tasarım Yarışması, Lexus Tasarım Yarışma Finalı, Lexus ikinci el, Kullanılmış Lexus, Araba Habercisi Dergisi, Araba Haberleri, Otomobil Haberleri

Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde, Lexus Tasarım Yarışması, Lexus Tasarım Yarışma Finalı, Lexus ikinci el, Kullanılmış Lexus, Araba Habercisi Dergisi, Araba Haberleri, Otomobil Haberleri
Lexus Tasarım Ödülleri Türk Tasarımcı Finalde

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba