McLaren Elva 1.7 Milyon Euro’luk Fiyatının Karşılığında Neler Sunuyor?

McLaren Elva Özellikleri Neler
McLaren Elva Özellikleri Neler?

McLaren Elva Özellikleri Neler, McLaren Elva Teknik Özellikleri, McLaren Elva Fotoğrafları, McLaren Elva Yorumları, McLaren Elva Fiyatı.

McLaren üstün performansa sahip ve ilk açık kokpit tasarımına sahip yeni modeli Elva’yı tanıttı. McLaren Elva, daha önce özel üretim olarak piyasaya sürdüğü McLaren P1, McLaren Senna ve Speedtail modelleri gibi sınırlı sayıda üretime sahip olacak. McLaren Elva sadece 399 adet üretilecek. McLaren Elva Özellikleri Neler?

Instagram Hesabım

McLaren Elva, neredeyse tamamı karbon fiber olan bir şasiye sahip. Ancak en ilginç detayı ise tamamen açık bir sürücü kabinine sahip olması. Ön cam yok. Tavan deseniz o da yok. Yan camlar mı? Tabi ki o da yok. Dolayısıyla bir motorun üstündeymiş gibi bir sürüş deneyimini hiçbir motorun sahip olmadığı kadar fazla güçle hissedebiliyorsunuz.

Dış tasarımıyla adeta bakmaya doyamadığınız bir görüntü sunan McLaren Elva’nın Formula 1 araçlarından ilham alarak dizayn edildiği belirtiliyor. Formula 1 araçlarında ufak da olsa bir ön cam var ama McLaren Elva sahiplerinin gözü aracı sürerken yaşaracak ama mutluluktan. Bizim ise gözlerimiz bu modellere erişememekten ve arkalarından bakmaktan hep yaşlı:)

McLaren Elva Teknik Özellikleri Neler?

Araba Habercisi Dergisi’nin 16 Sayısı birden Sadece Turkcell Dergilik’te

McLaren Elva’nın motor kaputunun altında ise tam bir canavar yatıyor diyebiliriz. 4.0 litrelik V8 motor 815 beygir güç ve 800 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında tamamlarken, 0-200 km/s hızlanmasını ise 6.7 saniyede tamamlıyor.

McLaren Elva’nın atası olan McLaren M1A modeli 1960’larda Bruce McLaren tarafından tasarlanmıştı. O dönemde 4.5 litrelik V8 motoruyla ve 340 beygirlik gücüyle dönemin en hızlı arabası olmayı başarmıştı. Ayrıca en hafif arabası da diyebiliriz. Çünkü ağırlığı sadece 551 kilogramdı. Tamamen yarış arabası olarak dizayn edilen McLaren M1A modeli, 1971 yılına kadar katıldığı pek çok yarışta ilk üç sırada yer almayı başardı ve sayısız şampiyonluk yaşadı. Çok beğenildiği için müşterilerden talep alan McLaren M1A’yı İngiltere’de yer alan Elva firmasından Frank Nichols üretti. Bu şekilde de McLaren ve Elva ortaklığı başlamış oldu. Daha sonrasında M1B ve M1C modelleri üretildi ve her iki model de motor sporlarında önemli başarılara imza attı.

McLaren Elva’nın açıklanan fiyatı ise dudak uçuklatıcı. 1.7 Milyon Euro. 399 adet McLaren Elva’dan Türkiye’ye gelir mi bilinmez ama gelirse fiyatının en az 25 Milyon TL olacağı kesin diyebiliriz.

[irp posts=”16700″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin 16 Sayısı birden Sadece Turkcell Dergilik’te”]

McLaren Elva Özellikleri Neler?

McLaren Elva Özellikleri Neler?
McLaren Elva Özellikleri Neler?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba