Sürücüsüz Taksiler Çok Uzakta Değil

Mercedes Otonom Taksi, Mercedes Sürücüsüz Taksi. Mercedes-Benz yeni otonom taksisinin test sürüşlerine Kaliforniya’da başladı. Daimler CEO’su olan Ola Kallenius verdiği röportajda, ‘Daimler’in otonom sürüş teknolojisi, taksilerden çok uzun mesafeli ticari nakliye araçları için geliştirilmiştir. Daimler, müşterilerden geri dönüş almak için test sürüşlerine başladı. Biz bu projeyi çok sağlam temeller üzerine attık, çalışmalarımızda bu teknolojinin verimliliğini nasıl arttırabileceğimiz ve neler kazanabileceğimiz üzerine çalışıyoruz’ dedi. Mercedes Benz Otonom Taksiler Geliyor.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Yeni Renault Clio 2020’nin Yıldızlarından Olur

Yaklaşık 2-3 ay sürebilecek olan bu test filosu, uzun mesafeli lazer tarama Lidar’ları içeren sensörler ile donatılmış olan 30 kadar Mercedes-Benz S sınıfı araç içeriyor. Araçlar otomatik olarak kendilerini sürebilseler de güvenlik amacıyla direksiyonda sürücü bulunuyor. Başlangıçta müşteri sayısı sınırlı olsa da bu programın asıl amacı müşterilerin otonom araçtan ne istediklerini öğrenmek ve deneyimlerini dinlemektir. Daimler, Stuttgart Almanya’da bulunan kamu yollarında Seviye 4 yüksek otonom araçlarının testini sürdürüyor.

Volkswagen MPV Modellerinin Üretimine Son Veriyor

Daimler ve Robert Bosch, Kaliforniya’nın üçüncü büyük şehri olan San Jose şehrinin yüksek derecede otonom araçlar için pilot şehir olacağını açıkladı. Ayrıca Daimler ve Bosch, Mercedes’teki sürücüsüz otomobillerde dahil olmak üzere San Jose’de uygulanacak olan pilot programlarının çok ötesine geçmek istiyor. Şimdilik otonom taksilerle devam edilecek olsa da Daimler, uzun mesafeli otonom ticari kamyonların ve tırların taksilerden çok daha fazla ve hızlı para kazandıracağına inanıyor.

Mercedes Benz Otonom Taksiler Geliyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba