Volkswagen MPV Modellerinin Üretimine Son Veriyor

Volkswagen MPV Modeller, Volkswagen Aile Otomobilleri. Volkswagen markası, müşterilerden gelen talepler üzerine SUV ve kompakt crossover araçlara yoğunlaşmasından dolayı maliyetleri azaltmak için MPV modellerinden birini eksiltmeye çalışacak. Marka zaten Beetle, Scirocco Coupe, Phaeton Sedan ve EOS Cabriolet araçlarının üretimini durdurdu. Bu araçlar zaten dar bir pazar grubunun araçlarıydı, Volkswagen’in MPV araçları bu araçlara göre hala satışları iyi düzeyde. Volkswagen MPV Modelleri Bırakıyor.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Volkswagen Finans şefi olan Arno Antlitz yaptığı açıklamada, ‘Golf Sportsvan, Touran ve Sharan araçlarına bakarak markamızın hala üç MPV ihtiyacı var mı bunu tartışmamız gerekiyor’ dedi.

Yeni Renault Clio 2020’nin Yıldızlarından Olur

Volkswagen Touran kompakt minivan, bu üç minivan araç grubunun en çok satan modelidir. Yapılan araştırmaya göre, Touran satışları Avrupa’da yılın ilk 11 ayında %14 düşüşle 69.814’e geriledi. Golf hatchback ve Touran arasında kalan Golf Sportsvan’ın satışları %26’lık bir düşüşle 40.215’e düştü. Sharan büyük minivanın satışları ise %1.7’lik artışla 20.854’e yükseldi.

Kompakt SUV Karşılaştırmasının Kazananı Hangisi Oldu?

Volkswagen markasının sahip olduğu T-Roc ve Tiguan kompakt SUV araçları bu araçlara göre çok daha büyük satış hacmine sahiptir. Tiguan’ın Avrupa satışları Kasım ayına kadar %2.2’lik artışla 245.056’ya, T-Roc satışları ise %46’lık bir artışla 193.963’e yükseldi.

Volkswagen Polo Sedan Kaç Para? Özellikleri Neler?

2022 yılına kadar %6’lık kar marjı hedefi olan Volkswagen, motorlarının, modellerinin ve şanzıman serilerinin maliyetini azaltmak için çalışmalar yapıyor.

Volkswagen, son yıllarda T-Roc ve T-Cross ile SUV serisini genişletti, çünkü sektör genelinde düşük emisyonlu araçlara geçildiği için bu geçişi finanse etmek amacıyla SUV satışlarını arttırmayı planlıyor.

Volkswagen MPV Modelleri Bırakıyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba