Volvo ile Fiat’ın ÖTV’si eşitlendi! Yerli Üretim daha fazla zamlandı! Otomobil piyasasında yeni dönem!

özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.
özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

Volvo ile Fiat’ın ÖTV’si eşitlendi! Yerli Üretim daha fazla zamlandı! Otomobil piyasasında yeni dönem! özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

Özel Tüketim Vergisi ÖTV’de kur ve maliyet artışının ardından içten yanmalı motorlara sahip tüm araçların ÖTV’si yüzde 80 oldu. Daha uygun fiyatlı araçları desteklemek için bulunan 45, 50, 60 ve 70 ÖTV matrah dilimlerinde araç kalmadı. Türkiye’de Tofaş Fabrikası’nda üretilen Fiat Egea Sedan modelinin tüm seçenekleri yüzde 80 ÖTV dilimine geçti. Bir diğer Türkiye üretimi olan Fiat Egea Cross modelinde de yüzde 80 dışında ÖTV diliminde yer alan bir seçenek bulunmuyor. Bunun yanında Volvo’nun iddialı modeli olan XC40 seçeneği de yüzde 80 ÖTV diliminde yer alıyor. Yani başka bir deyişle Fiat Egea Sedan ve Fiat Egea Cross ile Volvo modeli aynı ÖTV diliminde yer alıyor.

Bu konuda Tofaş CEO’su ve Otomotiv Sanayi Derneği OSD Başkanı Cengiz Eroldu sınırlı sayıda gazetecilerle yine bir basın toplantısı düzenledi. OSD’nin basın toplantılarının sınırlı sayıda gazetecilerle yapılmasına anlam veremeyişim devam ediyor. Neyse konumuz bu değil. Cengiz Bey “basın toplantısında” Türkiye’de satılan tüm araçların yüzde 80 ve üzeri ÖTV dilimine girdiğini, bu durumun yerli üretici ve tüketici açısından dezavantaj yarattığını söylemiş. Cengiz Bey ayrıca yerli üreticinin otomobil modellerinin fiyatlarının ÖTV oranları değiştiği için ithal araçlara göre daha fazla arttığını da sözlerine eklemiş. Dediğim gibi bunları duymadım, okudum.

Fiat Egea Sedan 0 km Hibrit 1.105.250 TL! 3. Zam gelirse 1.2 Milyon olur mu?

Yeni dönem BAŞLADI

Otomotiv piyasasında önemli bir hareketlilik söz konusu. Ticaret Bakanlığı tarafından fahiş fiyatlar ve karaborsacılığın önlenmesi için arka arkaya yeni önlemler geldi. Bunlar arasında en önemlilerden birisiyse uygulanmaya başladı. Artık ikinci el ilan sitelerine arabanın sıfırından daha yüksek fiyatla ikinci el fiyatı girilemeyecek. Bu durumu fiyattan sıfır atarak ya da daha farklı yöntemlerle aşmaya çalışanlara da 300 bin TL’ye kadar ceza kesilebilecek. Daha yüksek fiyat girmeye devam edilmesi halinde yine ceza 300 bin TL olacak. Bununla birlikte 15 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterlerde de hareketlilik olmaya başladı. Hem 6 ay 6 bin kilometre sınırının kontrolleri sağlanacak hem de bir kişinin 3’ten fazla araç alış satışı yapması engellenecek. 3’ten fazla satış gerçekleştirilmesi durumunda bu ticaret sayılacak ve işlemler gerçekleştirilmeyecek. Bu iki uygulamanın ve gerekirse yenilerinin de eklenmesiyle otomobil piyasasında fahiş fiyat ve stokçuluğun önlenmesi amaçlanıyor. Bu konuda en önemli konulandan birisi sıkı denetimle ticaret bakanlığı tarafından bu durumların takip edileceği. Yani bu tip girişimlerde bulunanlar hızlıca tespit edilecek.

Toyota Corolla Sedan kaç para oldu? Yerli Üretim Toyota Corolla Sedan fiyatı 1.5 milyon TL’yi geçti!

özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

Araba Habercisi Yaz Sayısı Çıktı

Araba Habercisi Dergisi Yaz 2023 Özel Sayısı Çıktı! Ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz! Temmuz ve Ağustos aylarında yayında kalacak olan dergimiz, 5. yılında her zaman en büyük gururum olarak yayın hayatına devam ediyor. Bu sayıyı elektrikli araçlara ayırdık.

Fiat Egea Sedan 1 milyonu geçti!

Yerli Üretim Fiat Egea Sedan modelinin 1.6 M.Jet 130 HP DCT Lounge paket seçeneğinin fiyatı 1.004.570 TL oldu. Yine yerli üretim Fiat Egea Cross modelinin 1.6 M.Jet 130 HP DCT Lounge paket fiyatı 1.038.130 TL etiketle satışa sunulmaya başladı.

Volvo S60 3 milyon TL oldu

Volvo S60 modelinin fiyatının ne kadar olduğunu merak ettim. Sevdiğim otomobillerden biri olan Volvo S60, B5 AWD Ultimate Dark seçeneğiyle 3.075.230 TL oldu. Volvo’nun bir diğer sedan modeli olan S90’ın satış fiyatıysa 4.165.100 TL olmuş durumda.

özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

özel tüketim vergisi otomobil temmuz 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba