Renault Zoe E-Tech Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Benzin almayı unuttum! İşte Renault Zoe yorumlarım!

Renault Zoe Test

Renault Zoe E-Tech Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Benzin almayı unuttum! İşte Renault Zoe yorumlarım! Renault Zoe Test.

Instagram Hesabım

Renault Zoe küçük boyutlarına rağmen boyundan büyük işleri yapmayı gerçekten çok seviyor. Bu elektrikli aracı test ettiğim süre boyunca benzincinin yolunu unuttum.

Renault Zoe E-Tech tasarım özellikleri

Renault Zoe E-Tech görünüm konusunda ben şehir otomobiliyim diyor. Şehrin kalabalık caddelerinde kolay kullanılan araçları tercih eden sürücülerden biriyim. Dar alanlara park etmek, sıkışık alanlarda rahat ilerlemek son dönemlerde en önemli beklentilerim halini almış durumda. Renault Zoe küçük boyutlarıyla bu beklentilerimi nefis karşılayan araçlardan biri oldu. Gizli kapı kolları sayesinde dinamik bir görünüm detayları da sunuyor. Ancak onun benim açımdan en önemli özelliği sevimli görünen tasarım formu oldu. Marka logosunun büyük bir şekilde kullanıldığı yüz tasarımı keyifli görünüyor. Aracı karşıma alıp ona baktığım zaman sanki tek parça olarak tasarlanmış bir araç olarak göründüğünü de fark ettim. Tüm çizgiler ve kat geçişleri başarılı bir şekilde gizlenerek bu tip bir izlenim ortaya çıkarılmış durumda. Zevkler ve beğeniler değişkenlik gösterir, bunun farkındayım. Ben Renault Zoe tasarımını sevdim ve bana hitap eden detaylar karşıma çıktı.

MG ZS EV Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? O bir yüzde 100 elektrikli SUV! İşte MG ZS EV yorumlarım!

Renault Zoe E-Tech iç mekan özellikleri

Boyutları küçük olabilir ama yaşam alanında dar kullanım sunacağı anlamı taşımıyor. Kolay ve geniş açılan kapılarının ardında gizlenen yaşam alanı özellikle sürücü ve yolcu için son derece başarılı. Omuz ve baş mesafesi konusunda övgüye değen bir kullanım alanı sunuyor. Arka tarafta da baş mesafesi konusunda kendinizi bir SUV aracın yaşam alanında hissedeceğiniz kadar iyi bir kullanım alanı sunuyor. Arka tarafta diz mesafesi konusunda da boyu 1.70 metreye kadar olanlar için rahat edecekleri bir alan sunuyor. Yaşam alanının kullanışlılığı konusunda da sıkıntı yaşamadığım araçlardan biri oldu. Tüm detaylarına daha ilk kullanışta hakim oldum ve ideal sürüş pozisyonunu da çok kolay bir şekilde buldum. Kullanılan malzeme kalitesi açısından da beklediğimden çok daha iyiydi. Vites konsolunun olduğu bölüm yukarıya alınarak alt tarafında kullanışlı bir alan ortaya çıkarılırken, torpido gözünün üzerinde yer alan açık alan da işe yarıyor. Elektrikli olan araç dijital detaylarıyla da göz dolduruyor.

Renault Zoe Test

Renault Zoe E-Tech motor özellikleri. Renault Zoe Test

İşte onun en büyük özelliğinin olduğu bölüme geldik. Elektrikli bir araç olan Renault Zoe WLTP çevriminde 395 km’ye varan sürüş menzili sunuyor. Onu kullandığım süre boyunca 300 km’ye varan yol yaptım ve bu sırada benzincinin yolunu unuttum. Elbette burada benzinci derken alışkın olduğumuz şeye vurgu yapmak istiyorum. 300 km’yi bulan yolculuğum boyunca hem bildik bir yakıt tüketmedim hem de çevre dostu bir sürüş yaptım. Elektrikli devri hızlı bir şekilde geldi ve Renault Zoe zaten bu konunun ilk temsilcilerinden biri. 80 kW elektrikli motoruyla (108 BG) benim performans beklentilerime çok rahat bir şekilde cevap verdi. Elektrikli motorların en büyük özelliği olan herhangi bir performans kesintisi yaşatmaması zaten başlı başına çok önemli bir artı. Yeni Zoe E-Tech elektrik’in 52 kWh kapasiteli Z.E.50 aküsü aracınızı tekrar şarj etmenize gerek kalmadan 395 km’ye kadar (WLTP) kullanmanıza olanak tanır, deniyor. Eğer onun kurallarına uygun kullanırsanız bu yolu yapabileceğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Yeni Zoe E-Tech elektriki evinize 7,4 kW Wallbox (Duvara Monte Şarj İstasyonu) kurarak şarj edebilirsiniz. Eğer böyle bir imkanım yok diyorsanız, sadece 30 dakikalık şarj ile 150 km menzil sunan bir karakteri var. Renault EASY LINK sisteminin getirdiği artıyla uzun yolculuklar sırasında rota planlaması yapmakta mümkün.

Yeni Opel Mokka Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Küçük SUV sınıfına onunla birlikte hareket geldi!

Renault Zoe E-Tech konfor ve yol tutuş özellikleri. Renault Zoe Test

Boyundan büyük işler yapmayı gerçekten çok seviyor. Konfor ve yol güvenliği konularında daha pahalı olan rakiplerine benzer bir karakter sunabiliyor olması onun en sevdiğim özelliklerinden oldu. Yaptığım 300 km’ye yakın sürüş sırasında özellikle konfor konusunda beklediğimden daha fazlasını buldum. Bol çukurlu test parkurumda yaptığım sürüş sırasında yaşam alanına gelen darbeleri minimuma indirdi. Bol virajlı test parkurunda yaptığım sürüş sırasında da güvenli olduğunu çok zorlanmadan ispat etti. Yaşam alanındaki sessizlik özellikle motor gürültüsü olmaması sayesinde son derece iyiydi. Diğer mekanik seslerin de yaşam alanına neredeyse hiç yansımadığımı sözlerim arasına eklemeliyim. Daha hızlı olan otoyol kullanımlarım sırasında da gürültü rahatsız edici seviyelere çıkmadı. Elektrikli araçlar son hızları konusunda eleştiri alabiliyor. Ancak Renault Zoe 135 km/s son hızıyla trafik limitlerinin izin verdiği tüm performansı sunuyor.

Renault Zoe E-Tech güvenlik özellikleri

Renault Zoe E-Tech EuroNCAP çarpışma testine 2013 yılında girdi. Yani bu testin üzerinden oldukça zaman geçti. Ancak o zaman bile çarpışma testini en yüksek puan olan 5 yıldız alarak tamamladı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 89, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 80, yaya güvenliğinden yüzde 66 alırken, güvenlik yardımcılarından yüzde 85 aldı.

Renault Zoe Test
Renault Zoe Test

Renault Zoe E-Tech Yorumları

Elektrikli otomobillere geçiş hızlandı. Elektrikli araç dendiği zaman uzun bir zaman önce yollara çıkan Renault Zoe bu konuda ilk akla gelen modellerden biri. Elektrikli araçlar pahalı olur düşüncesini de fiyat etiketiyle (elbette günümüz fiyatlarına göre) boşa çıkarıyor. Küçük boyutları sayesinde kolay kullanılırken, haftada bir kez yapacağınız şarjla bir hafta boyunca onu kullanma fırsatı sunuyor.

Ford Puma ST Line Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Ford Puma küçük SUV’un karizması çok farklı!

Renault Zoe E-Tech Teknik Özellikleri. Renault Zoe Test

Motor: Elektrikli / Batarya Hacmi: 52 kWsa / Maksimum Güç: 108 HP / Maksimum Tork: 225 Nm

Renault Zoe E-Tech Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 11.4 sn / Maksimum Hız: 135 km/s

Renault Zoe E-Tech Frenleri

Ön: Disk /Arka: Disk

Renault Zoe E-Tech Tüketim Miktarı

Yakıt Türü: Elektrik / Enerji tüketimi 172 Wh/km / CO2 Emisyonu: 0 gr/km

Renault Zoe E-Tech Boyutlar

Uzunluk: 4087 mm / Genişlik: 1787 mm / Yükseklik: 1562 mm / Dingil Mesafesi: 2588 mm

Renault Zoe E-Tech Bagaj kapasitesi

338 lt / Azami Menzil 395 km / Boş Ağırlık: 1577 kg / Lastik Boyutu: 205/55 R16

Renault Zoe Test.

Renault Zoe Test

Renault Zoe Test

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba