MG ZS EV Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? O bir yüzde 100 elektrikli SUV! İşte MG ZS EV yorumlarım!

MG ZS EV Test
MG ZS EV Test

MG ZS EV Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? O bir yüzde 100 elektrikli SUV! İşte MG ZS EV yorumlarım! MG ZS EV Test.

Instagram Hesabım

MG ZS EV’nin satışa sunulmasıyla birlikte Türkiye otomotiv tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Elektrikli SUV çok iddialı olabilecek özellikler sunuyor.

MG ZS EV tasarım özellikleri

Yeni MG ZS EV, markanın Londra’da bulunan “SAIC Advanced Design” Stüdyosu ve Şanghay’daki SAIC Tasarım Merkezi’nin tutkusunu ve yaratıcılığını yansıtıyor. Her iki tasarım ekibi de şık, premium ve erişilebilir bir elektrikli araç geliştirmek için titizlikle çalışmışlar. Elektrikli ve hibrit araçların fütüristik tasarımlara yöneldiği bir çağda, ZS EV, MG’nin en çok satan ZS SUV modelinin tasarımını kullanarak cesur bir yaklaşım sergilemiş durumda. ZS EV, iyi oranlanmış ebatları ve güçlü çizgilerle donanmış gövdesi ile çağdaş anlayışla tasarlanmış bir SUV olduğunu her detayıyla gösteriyor. Markanın mirasından ilham ön ızgaranın ortasını dolduran büyük MG logosu tasarımın en dikkat çekici ögelerinden biri olarak dikkat çekiyor. MG logosunun üzerine basıldığında, gizlenen şarj bağlantı noktası ortaya çıkıyor. LED teknolojisine sahip göz formundaki gündüz sürüş farları ve arka stop lambaları ZS EV’ye özgün bir görünüm kazandırıyor. Otomobilin profili boyunca uzanan düzgün yüzeyler alt gövdedeki girinti ve güçlü omuz çizgisi ile hareketlilik kazanırken belirgin çamurluk kemerleri dinamizmi güçlendirmiş. Sportif görünümü destekleyen 17 inçlik modern tasarımlı jantlar aerodinamik yapılarıyla otomobilin menzilini de artırıyor. 4.314 mm uzunluğa, 1.809 mm genişliğe ve 1.620 mm yüksekliğe sahip ZS EV kompakt boyutlu çevik ve dinamik bir SUV.

Yeni Opel Mokka Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Küçük SUV sınıfına onunla birlikte hareket geldi!

MG ZS EV iç mekan özellikleri. MG ZS EV Test.

Bu elektrikli SUV modelin yaşam alanı beklediğimden de geniş bir kullanım alanı sunuyordu. Kokpit içinde ise yumuşak malzemeler ve kontrast tonlar çekici bir ortam yaratıyor. 3 boyutlu formlar, metalik ve krom yüzeyler ve karbon dokular iç mekana dinamik bir hava kazandırmış. Luxury donanım versiyonunda sunulan 1.2 m2’lik alana sahip panoramik ve açılır cam tavan daha aydınlık ve daha ferah bir iç mekanı beraberinde getiren önemli bir detay olarak notlarım arasındaki yerini aldı. Sürücünün Sürüş (D), Boş (N) ve Geri (R) vites seçimi yapmasını sağlayan yeni Döner Vites Seçim Kumandası MG ZS EV’nin iç mekanına hava katarken daha fazla kullanım alanının ortaya çıkmasını da sağlamış. Eko, Normal ve Sport sürüş modları sayesinde sürücünün aracın kullanım tarzını ve menzilini belirlemesi mümkün kılınıyor. Ön konsolun ortasında yer alan gelişmiş bilgi-eğlence sistemi ile teknoloji, ZS EV’nin iç mekanının temel unsurunu oluşturuyor. 8 inçlik geniş dokunmatik ekran; Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu ile konfor ve kullanım kolaylığı sunuyor. Ergonomik çok fonksiyonlu direksiyon simidi ek kullanım kolaylığı sunuyor. Luxury versiyonunda sunulan ısıtmalı ve elektrikli deri koltuklar hem sürücü hem de yolcular için üstün konfor seviyesi sunarken, SUV araçlara özgü yüksek oturma pozisyonu yola hakim bir sürüş sağlıyor.

MG ZS EV Test.

MG ZS EV motor özellikleri

44,5 kWsa kapasiteli su soğutmalı lityum iyon batarya WLTP normuna göre tek bir şarjla 263 km’ye varan bir sürüş menzili sunuyor. WLTP’nin şehir döngüsü ile menzil 372 km’ye ulaşıyor. Ön aksın üzerine monte edilen sabit mıknatıslı senkron elektrik motoru 353 Nm anlık tork sağlıyor ve 143 PS’ye eşdeğer 105 kW güç üretiyor. Ön tekerleklere aktarılan güç ile MG ZS EV, 8,2 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 140 km/s azami hıza ulaşıyor. Yaptığım testler sırasında karma yol şartlarında 300 km’ye yakın bir menzil sunduğunu gördüm. Bu benim haftalık beklentilerimi karşılayan bir sonuç olarak notlarım arasında yerini aldı. ZS EV’yi şarj etmek ise aracın her iki yanından da kolay erişim sağlamak için ön ızgaraya monte edilen CCS ve Tip 2 bağlantı noktası sayesinde gerçekten çok kolay. CCS soketi, hızlı şarj amacıyla iki ek güç kontağı bulunan ve AC ve DC şarj tipini destekleyen Tip 2 soketinin gelişmiş bir versiyonu. ZS EV, hızlı şarj özelliği ile 50 kW kapasiteli bir DC şarj istasyonunda sadece 40 dakikada yüzde 80 seviyeye şarj edilebiliyor. ZS EV, evde standart bir 7.4 KW ev tipi şarj cihazı ile yaklaşık 6 saatte tam şarj edilebiliyor. Araç, acil durumlarda standart 3 pinli bir fişle de şarj edilebiliyor.

Ford Puma ST Line Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Ford Puma küçük SUV’un karizması çok farklı!

MG ZS EV konfor ve yol tutuş özellikleri. MG ZS EV Test.

Araçta kullanılan L2 otonomi seviyesine sahip MG Pilot sürüş destek sistemi ile ek sürüş güvenliği sunuyor. ZS EV’nin Comfort ve Luxury olmak üzere her iki versiyonunda da sunulan MG Pilot, Aktif Acil Durum Freni özelliğini de bünyesinde barındırıyor. Sistem, 20 km/s’in altındaki hızlarda otomobil, bisiklet veya yaya olması bir çarpmayı önlemek için otomatik olarak fren yapıyor ve 20 km/s’in üzerindeki hızlarda kaza olasılığını veya etkisini azaltıyor. Çok açılı radarların akıllı bir kombinasyonunu kullanan MG Pilot, hem sıkışık şehir trafiğinde hem de uzun yolculuklarda en iyi yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. Şerit Takip Asistanı (LKA), yol çizgilerini takip ederek ZS EV’yi güvenli bir şekilde şeridinde tutuyor. Sürücünün istem dışı olarak şeridin dışına çıkması halinde, Şeritten Çıkma Uyarı ve Önleme Sistemi, aktif olarak müdahale etmeden önce sürücüyü uyarıyor. MG Pilot, aracın yol dışına çıktığını tespit ettiğinde de müdahale ediyor. Acil Durum Şerit Takip sistemini devreye alan MG Pilot, aracın yolda kalmasını sağlamak için direksiyona müdahale ediyor. 360 derece radar sistemi, ayrıca aracın yan şeritteki bir araca doğru yönelmesini de algılıyor ve olası bir kazayı önlemek için müdahale ediyor. Güvenlik teknolojilerinin getirdiği ekstra artıyla bu elektrikli SUV güvenlik beklentilerini zorlanmadan karşılıyor. Süspansiyon sisteminin konforunu da yaptığım sürüşler sırasında sevdim. Derin çukur geçişlerinde bile iyi sonuçlar ortaya koydu.

MG ZS EV Test.

MG ZS EV güvenlik özellikleri

MG ZS EV EuroNCAP çarpışma testine 2019 yılında girdi. Çarpışma testini en yüksek puan olan 5 yıldız alarak tamamladı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 90, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 85, yaya güvenliğinden yüzde 64 alırken, güvenlik yardımcılarından yüzde 70 aldı. Güvenlik donanımları açısından gerçekten yüksek bir listeye sahip.

MG ZS EV Yorumları

MG ZS EV elektrikli araçların popüler olmaya başladığı günümüzde ön plana çıkan araçlardan birisi olmayı zorlanmadan başarır. Elektrikli ve SUV kelimelerini bir araya getiriyor olması çok önemli bir artı. Fotoğraflarında göründüğünden daha fazla dikkat çeken bir tasarımı sahip olması, geniş ve kullanışlı yaşam alanı, yüksek donanım seviyesiyle kendine önemli bir yer edinir diye düşünüyorum.

MG ZS EV Teknik Özellikleri. MG ZS EV Test.

Motor: Elektrikli / Batarya Hacmi: 44.5 kWsa / Maksimum Güç: 143 HP / Maksimum Tork: 353 Nm

MG ZS EV Modelinin Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 8.2 sn / Maksimum Hız: 140 km/s

MG ZS EV Frenleri

Ön: Disk /Arka: Disk

MG ZS EV Tüketim Miktarı

Yakıt Türü: Elektrik / Enerji tüketimi 186 Wh/km / CO2 Emisyonu: 0 gr/km

MG ZS EV Boyutlar

Uzunluk: 4314 mm / Genişlik: 1809 mm / Yükseklik: 1644 mm / Dingil Mesafesi: 2585 mm

MG ZS EV Bagaj kapasitesi

448 lt / Azami Menzil 428 km / Boş Ağırlık: 1532 kg / Lastik Boyutu: 215/50 R17

MG ZS EV Test.

MG ZS EV Test
MG ZS EV Test

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba