Tesla Türkiye bol bol araba getirecek mi? En azından şimdilik Model Y için bu mümkün görünmüyor!

Tesla Model Y ne zaman geliyor?
Tesla Model Y ne zaman geliyor?

Tesla Türkiye bol bol araba getirecek mi? En azından şimdilik Model Y için bu mümkün görünmüyor! Tesla Model Y ne zaman geliyor?

YOUTUBE KANALIM

Tesla Türkiye’ye geliyor ama en ucuz seçenek olacak olan Model Y üretimi Almanya’da tam oturmuş değil.

500 bin kapasiteli olan ve kapasitenin 1 milyona çıkarılması planlanan fabrika rekor olarak açıklanan rakama göre haftada 5 bin araç üretimine yeni başladı.

52 haftada, yani bir yılda olacak üretim günümüzde 260 bin adet.

En azından şimdilik Türkiye’ye en uygun fiyatlı model olarak Almanya’dan gelecek Model Y sınırlı sayıda olacaktır.

Tesla en sonunda Türkiye’ye geliyor. Tesla yönetiminin sosyal medya hesaplarından paylaşımla 4 Nisan 2023 tarihinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacağı belli oldu.

Tesla ilk etapta Türkiye’de Model Y’yi satışa sunacak. Çünkü bu model Almanya Tesla Fabrikası’nda üretildiği için ekstra bir gümrük vergisi bulunmuyor. Tesla’nın diğer modellerinin fiyatıysa ek gümrük vergileri nedeniyle daha pahalı olacak.

Fiyat tahminlerine gelince en ucuz Tesla Model Y fiyatının 1.6 – 1.7 milyon TL seviyelerinde olmasını bekliyorum. Ancak şirketin sahibi Elon Musk’un tüm dünya çapında uyguladığı indirimler bir sürpriz olabileceğini de ortaya koyuyor. Bu arada güçlü versiyonun fiyatının 2.3 milyon TL gibi olmasını bekliyorum.

Hyundai i20 modeli için 6.500 TL kampanya yapmışlar! Yerli Üretim Hyundai i20 fiyat listesi nasıl?

Araba Habercisi Mart 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 49. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 49. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 49. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Tesla Model Y ne zaman geliyor?

Tesla Model Y ne zaman geliyor?

Tesla Model Y ne zaman geliyor?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba