Türkiye’de Dizel Satışları Düşüyor Benzin ve LPG’nin Yükselişi Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Türkiye Dizel Yakıt Satışları Düşüyor
Türkiye Dizel Yakıt Satışları Düşüyor

Türkiye’de dizel yakıt satışları düşüyor. Bunu ben demiyorum rakamlar söylüyor. Dizel sevmeyen biri olarak benim için iyi bir gelişme ama yakıt fiyatları düşünüldüğünde ciddi bir alternatifinin olması gerekiyor. Bu konuda hibrit araçlar ön plana çıksa bile LPG kullanımı dizele günümüz şartlarında en iyi alternatif olarak dikkat çekiyor. Türkiye Dizel Yakıt Satışları Düşüyor.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Dizel yakıt satışlarının Türkiye’deki satış rakamları düşmeye devam ediyor. Tüm dünyanın önlem almaya başladığı dizel yakıta ülkemizde de ilgi azalmaya başladı.

Sosyal medyada dolaşırken karşıma son dönemlerin istatistik konusunda en iyisi olan EBS Danışmanlık tarafından hazırlanmış bu veri karşımı çıktı. Burada yazan bilgilere göre Ocak – Eylül ayı toplamlarında dizel yakıt satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 6.33 düşmüş durumda. Yani dizel yakıt satışları 2018 yılının bu döneminde 23 milyon 634 metreküp olmuşken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 22 milyon metreküpe gerilemiş. Dediğim gibi tüm bunları ben demiyorum, veriler ortaya koyuyor. 2019 yılının Ocak-Eylül döneminde benzin satışları yüzde 1.5 artarken, LPG satışlarındaki artış yüzde 1.8 olmuş.

Türkiye Dizel Yakıt Satışları Düşüyor. Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Peugeot 2008 ve e-2008 SUV Fiyatları Belli Oldu! Türkiye’de Haziran 2020’de Satılacak!

SsangYong Yenilediği SUV Modeli Korando ile Oldukça İddialı! Yorumlarımız Nasıl Oldu?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba