Volkswagen Grubu 5 Sene İçerisinde Elektrikli Arabalara 60 Milyar Euro Yatırım Yapacak!

Volkswagen Grubu Elektrikli Otomobil Yatırımları.
Volkswagen Grubu Elektrikli Otomobil Yatırımları.

Volkswagen grubu geleceğine güçlü yatırımlar yapmaya devam ediyor. Volkswagen 68’incisi gerçekleştirilen gelecek planlama toplantısında 2020-2024 yılları için yatırım planlarını hazırladı. Grup, önümüzdeki 5 sene içinde hibrit araçlara, elektrikli arabalara ve dijitalleşmeye yaklaşık 60 Milyar Euro ayırmış durumda. Bu yatırım miktarıyla, şirketin planlama dönemi boyunca tesis, ekipman ve tüm araştırma geliştirme faaliyetlerinin maliyeti şirketin mülk yatırımlarına yaptığı yatırımın yalnızca %40’ına denk geliyor. Bu da grubun son planlama toplantısına bakıldığında geçen seneye göre %10’luk bir artış olduğunu bizlere gösteriyor. Grup bu paranın yaklaşık 33 Milyar Euro’sunu elektrikli arabalara ayırmayı planlıyor. Volkswagen Grubu Elektrikli Otomobil Yatırımları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Volkswagen Denetleme Kurulu Başkanı Hans Dieter Pötshc yaptığı açıklamada, ‘Biz Volkswagen’in dönüşümü ile kararlılıkla ilerliyoruz. Yatırımlarımızda odaklandığımız tek şey geleceğin mobilite teknolojisidir. Bu bizim stratejik uygulamalarımızın bir parçasıdır’ dedi.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

VW’in açıkladığı 68. planlama dönemi boyunca, önümüzdeki 10 yılın stratejisi de revize edildi. Grup 2029 yılında yaklaşık 60 hibrit model ve 75’e kadar da elektrikli modeli piyasaya sürmeyi amaçlıyor. 2029 da dahil olmak üzere planlama dönemine bir yıl daha eklenmesi sebebiyle öngörülen satılmış elektrikli araçlarının sayısı 26 milyona ulaşacak. Volkswagen 2029 yılına kadar 6 milyon hibrit araç satmayı planlıyor. 2029 yılına kadar planlanan 20 milyon elektrikli araç MEB platformu üzerinde üretilecektir. Geriye kalan 6 milyon araç ise PPE platformunda üretilecektir. Bu elektrikli araçların üretiminin Almanya dışındaki fabrikalarda yapılması bekleniyor.

Volkswagen Grubu Elektrikli Otomobil Yatırımları. Araba Habercisi Dergisi.

Renault Mais Tarafından Düzenlenen Bu Kampanya Sadece 72 Saat Sürecek! 66 Bin Lira!

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba