Yeni Nissan Qashqai’de Kullanılacak Elektrikli 4 Çeker Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yeni Nissan Qashqai e 4ORCE
Yeni Nissan Qashqai e 4ORCE

Yeni Nissan Qashqai e 4ORCE, 2020 Nissan Qashqai e 4ORCE, Nissan e 4ORCE Nedir, Nissan e 4ORCE Özellikleri Neler, Nissan e 4ORCE sistemini tanıttı.

Nissan, yeni çift motorlu tamamen elektrikli olan dört tekerlekli çekiş sistemini tanıttı. Bu teknolojinin Nissan’ın 2021 yılında çıkartacağı ilk tamamen elektrikli aracında kullanılması bekleniyor. Yeni Nissan Qashqai e 4ORCE.

Instagram Hesabım

Nissan Ar-Ge Mühendislik şefi olan Takao Asami yaptığı açıklamada, “e-4ORCE teknolojisi kaygan ve anormal yüzeylerde hassas yol tutuşu, viraj performansı ve çekiş gücü sunar” diyor.

Çift motorlu sistem kar ve ıslak yol gibi alışılmadık yüzeylerde hareketli hızlanma ve sağlam yol tutuşunun yanı sıra daha yumuşak bir yavaşlama da sağlıyormuş. Hem ön hem de arka motorlardan frenleme şehir içindeki dur kalklarda daha sarsıntısız bir yolculuk yapmanızı sağlıyormuş. Nissan e-4ORCE olarak adlandırılan sistemin yüksek tork, hassas sürüş ve stabilite sağladığı da belirtiliyor. Bunu 4 tekerleğin her birine gücü eşit olarak dağıtarak başarmış. Ön ve arka motorlarda olan güç akışı bağımsız olarak kontrol edilebilirken, sol ve sağ tekerlere uygulanan tork koordineli frenleme sistemi sayesinde daha fazla kontrol edilebilir.

Nissan yönetimi, iki motorlu teknolojinin temelinin Nissan GT-R ve Nissan Patrol aracının geliştirilmesi sırasında alınan derslere dayandığını açıkladı. Yeni Nissan e-4ORCE teknolojisi, SUVlar, sedanlar ve hatchbackler de dahil olmak üzere bir dizi araç serisine uygulanabilir duruma getirilmiş. Sistemi kullanan ilk araç Nissan’ın piyasaya süreceği Ariya aracı olacak. 5 koltuklu tam elektrikli crrossover model 490 km menzile sahip olacak. Ayrıca model 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamlayacak.

Bu aracın Yeni Nissan Qashqai’nin tasarımında önemli etkiler bırakacağını hepimiz biliyoruz. Nissan tarafından geliştirilen bu yeni elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi Yeni Nissan Qashqai’nin de rakiplerine karşı en önemli kozlarından birisi olması bekleniyor. Yeni Nissan Qashqai geliştirmeleriyle hızla devam ediyor. 2020 Nissan Qashqai’nin Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Umarım Nissan tasarımcıları bu modele sadık kalarak aracı tasarlar. Eğer Nissan Juke tasarımı baz alınarak bir geliştirme yapılırsa Nissan Qashqai başarılı satış rakamlarına ulaşma konusunda sıkıntı yaşayabilir.

Hyundai İç Mekandaki Gürültüyü Ters Çevrilmiş Ses Dalgaları Yayarak Kesecek!

Yeni Nissan Qashqai e 4ORCE.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba