Hyundai İç Mekandaki Gürültüyü Ters Çevrilmiş Ses Dalgaları Yayarak Kesecek!

Hyundai Harman Gürültü Önleme Sistemi.
Hyundai Harman Gürültü Önleme Sistemi.

Harman Hyundai, Hyundai Harman, Hyundai Harman Gürültü Önleme Sistemi, Hyundai Gürültü Önleme Sistemi, Hyundai Araba Gürültüsünü Kesiyor.

Hyundai bu konuya kafayı taktı. Çok iyi yaptı. Araç içindeki gürültüyü kesmek için Hyundai bu kez Harman ile işbirliği yaptı. Hyundai Harman Gürültü Önleme Sistemi.

Instagram Hesabım

Samsung ve kurumsal pazarlar için teknolojilere odaklanan HARMAN, Hyundai ile birlikte dünyanın ilk yol gürültü önleme sistemini üretti. Yol Gürültüsü Önleme Kontrolü sistemi, sürüş sırasında lastiklerden veya yol yüzeylerinden kaynaklanan istenmeyen sesleri engelleyerek kabin içi gürültü seviyesini en aza indirir. Genesis GV80 SUV aracı HARMAN’ın HALOsonic gürültü teknolojileri paketine sahip olan ilk araç. Genesis GV80, Yol Gürültüsü Önleme Kontrolü sistemine sahip olmasının yanı sıra Harman’ın diğer ses yönetimi çözüm paketlerini de içerecek.

Konu arabalar olduğunda sürüş sırasında araç dışından sesler gelmesi sürüş deneyimini en çok etkileyen etkenlerden biridir. HARMAN tarafından yapılan araştırmaya göre, yol gürültüsü sürücüler için en büyük işitsel dikkat dağıtıcı olduğu ortaya çıktı. Şu an, yeni müşteriler, keskin araç kullanımı, yakıt verimliliği, daha sert süspansiyonlar ve geniş düşük profilli lastiklere sahip araçları tercih ediyor. Bu tercihlerin dezavantajı ise istenmeyen gürültünün daha çok artması sonuç olarak hem dikkat dağıtıcı hem de yorucu bir gürültünün oluşmasıdır. Bu gürültüleri geleneksek yöntemlerle azaltmaya çalışmak, yakıt ekonomisine ve CO2 emisyon seviyesine olumsuz etki yaparak aracın ağırlığını arttırmaktadır.

60 yıldır otomotiv ses çözümleri üzerine çalışan HARMAN, araçtaki ses ve gürültüyü kontrol etme konusunda rakipsiz bir sistem geliştirdi. İlk olarak Genesis GV80 aracında kullanılan sistem, gelen gürültüye karşı ters çevrilmiş ses dalgaları yayarak gürültüyü azaltır. Yol Gürültüsü Önleme Kontrolü Sistemi, kabine aktarılan gürültüyü sezmek ve gerçek zamanlı olarak karşı gürültü dalgası oluşturmak için süspansiyon ve şasi boyunca yerleştirilmiş sensörlerden alınan sinyalleri kullanır. Bu ters ses dalgalarıyla Hyundai modellerinin içindeki gürültünün tamamen kesilmesi bekleniyor. Öncelik Hyundai Grubu’nun lüks modellerine verildi ancak yakın zamanda tüm modellerde bu sistemi görebileceğiz.

Skoda Kamiq Yolcu Güvenliği Çarpışma Testinden İnanılmaz Bir Puan Aldı!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba