Audi Q7 Makyajlı Kasasıyla Takım Elbiseli SUV Sınıfında Rakiplerine Gözdağı Veriyor!

2020 Audi Q7 Yenilendi
2020 Audi Q7 Yenilendi

SUV segmentinin en çarpıcı modellerinden biri olan Q7 yenilendi. Sadece tasarımsal olarak değil teknolojik olarak da ciddi değişimler geçiren model, modern tasarımı ve konforlu yapısıyla rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor. Audi’nin güncel modellerindeki teknolojik yeniliklerin uygulandığı yeni Q7, dış tasarımını daha da keskinleştirerek yeni bir yüze kavuşmuş. Yedi koltuk seçeneği, adaptif havalı süspansiyonu ve Matrix LED farlarıyla Audi Q7 sınıfının en iyisi olma iddiasında. 2020 Audi Q7 Yenilendi

Araba Testleri, Araba Sürüşleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Dış Tasarım

Audi Q7, 2016 yılında yeni kasasıyla beraber çok daha keskin çizgilere bürünmüştü. Ön tarafın tasarımı çoğunluk tarafından beğenilse de arka kısımdaki çizgiler eleştirilmişti. Audi, bu eleştirileri göz önüne alarak ve Q8, A6 ve A8 modellerindeki çizgiyi Q7’ye de uygulayarak daha modern bir görünüme kavuşmuş. Ön tarafta da çizgilerini güncelleyen Q7 artık çok daha keskin hatlarıyla dikkat çekiyor.

Performans

Audi Q7, performans özelliklerini de geliştirdi. Adaptif havalı süspansiyonuyla yolda sportif, off-road da ise güçlü olmayı başarıyor. Audi’nin dört çeker sistemi olan Quattro sayesinde zorlu yol koşullarında hiç zorlanmadan ilerleyebiliyor. Ayrıca Q7’de standart olarak bulunan Drive Select ile sürüş modu tercihi yapılabiliyor. Bu sayede gaz ve direksiyon tepkilerinin değişmesinin yanı sıra aracın yerden yüksekliği de gerek yol koşullarına göre otomatik gerekse de manuel olarak sürüş moduna göre değiştirilebiliyor.

Hibrit Teknolojisi

Audi Q7’deki tüm motorlarında sekiz ileri tiptronic otomatik şanzıman ve Quattro çekiş sistemini sunuyor. Makyajlı modelin ilk piyasaya çıkacak olan versiyonları 2 farklı dizel motor seçeneğiyle sunulacak. Ardından ise plug-in hibrit modeli satışa çıkacak. 100 kilometrede tüketimi ortalama 0,7 litreye kadar azaltacak teknoloji sayesinde Audi Q7 artık hem daha çevreci hem de daha ekonomik olacak. 50 ile 160 km. arasındaki hızlarda gaz pedalından ayağınızı çektiğinizde rölantide çalışmaya devam eden Q7, BAS sistemi sayesinde gaz pedalına bir sonraki basışta motoru yeniden çalıştırıyor. BAS sistemi sayesinde Start-Stop sistemi de daha hızlı çalışıyor.

Lüks İç Tasarım

Audi Q7’nin makyaj operasyonuyla birlikte model 11 mm uzayarak toplamda 5.06 metrelik bir uzunluğa sahip oldu. Rakiplerine oranla daha fazla dingil mesafesinin yanı sıra daha fazla yüksekli de sunuyor. İç mekanda sunduğu lüks ve konforlu sürüşle birlikte SUV segmentinin makam aracı olduğunu söyleyebiliriz. 865 litrelik bagajı koltuklar yatırıldığında 2.050 litreye kadar ulaşıyor.

Yeni kokpit tasarımında Audi A6, A8 ve Q8 ile aynı tasarıma sahip olan Q7’ye makyajla beraber iki büyük dokunmatik ekran içeren yeni bir multimedya sistemi eşlik ediyor. Sunduğu MMI Navigasyon sistemiyle beraber, internet bağlantısı ve Audi Connect sistemlerini de sunuyor. Ayrıca ön konsolda yer alan bölümde kablosuz telefon şarj alanı da mevcut.

Heybetli duruşu, üstün teknolojik özellikleri, performansla ekonomiyi bir arada sunabilen motor seçenekleri, üstün çekiş özelliklerine sahip Quattro sistemi ve neredeyse S serisiyle kıyaslanan arka yaşam alanı ve konforuyla Audi Q7 güncel modeliyle çok beğenilmiş ve tercih edilmişti. Geçirdiği makyaj operasyonuyla birlikte zayıf yanlarını güçlendiren, güçlü yanlarını ise daha da perçinleyen model rakiplerine ‘topunuz gelin’ diyor.

 

2020 Audi Q7 Yenilendi

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba