SUV Coupe Segmentinin Yaratıcısı Yine Çok İddialı Geliyor! İşte 2020 BMW X6

2020 BMW X6 Yeni Tasarım Detayları Neler
2020 BMW X6 Yeni Tasarım Detayları Neler

2020 BMW X6 Yeni Tasarım Detayları Neler? 10 yıl önce, BMW 4 çeker bir coupe formlu araç yaptığında yeni bir segment yarattı. Bu yeni segment, SAV yani Sport Activity Coupe olarak adlandırıldı. BMW X6’nın ilk nesline sahip olanlar çok şanslıydı. Çünkü yollarda görülmeyen bir agresif tasarıma ve spor olduğu kadar 4 çekiş sistemiyle de kullanışlı olan bir araca sahiplerdi. BMW X6 ilk nesliyle 446.000 adetlik satış başarısı yakaladı. 2020 BMW X6 Yeni Tasarım Detayları Neler?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Şimdi yenilenen tasarımı ve geliştirilmiş özellikleriyle X6 bir kez daha eski günlerdeki popülaritesine dönmeyi amaçlıyor. Yeni BMW X6 dünya lansmanını Eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirecek.

Yeni BMW X6 önceki neslinden 26 mm daha uzun olarak 4.9 metrelik bir uzunluğa ve 15 mm daha genişleyerek 2 metrelik genişliğe sahip. 6 mm daha alçakta olan yeni X6 daha düşük bir ağırlık merkezine sahip olarak yola daha iyi tutunacak. Sport, M Spor ve M Performance olmak üzere üç farklı pakette satışa sunulacak olan X6, adaptif LED farları da standart olarak sunacak.

İç mekanda da hem sportif hem konfor ögelerine yer veren BMW X6, yenilenen BMW tasarımını tümüyle yansıtacak. Modelin iç tasarım detayları 5 serisi ile 7 serisi arasında olacak.

Motor seçenekleri olarak iki benzinli ve iki dizel seçenek sunulacak. En çok tercih edilmesi beklenen BMW X6 xDrive30d dizel ünite, 265 beygir güç ve 620 Nm tork değerine sahiptir. 0-100 km/s hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlarken, 230 km/s son hıza ulaşabilecek. Benzinli olarak ise BMW xDrive40i 350 beygir güç ve 450 Nm değerine sahiptir. 0-100 km/s hızlanmasını 5,5 saniyede tamamlıyor. Son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

M modellerinde kullanacağı dizel motor seçeneği olan 400 beygir güç ve 760 Nm tork değerine sahip olan BMW X6 M50d, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 5,2 saniyede tamamlıyor. En güçlü motor seçeneğinde ise BMW X6 M50i, 530 beygir güç ve 750 Nm tork üretiyor. 8 silindirli ünite M sport egzoz sistemiyle büyülüyor. 0-100 km/s hızlanması ise sadece 4,3 saniye.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Off-Road Paketiyle de Tercih Edilebiliyor

Yeni BMW X6, standart olarak sunduğu Dynamic Damper Control sistemiyle sadece konforlu bir sürüş değil aynı zamanda daha dinamik bir sürüş de sağlıyor. Adaptif M Süspansiyon sistemi ve Integral Aktif Direksiyon sistemiyle virajlardaki kabiliyeti en üst seviyede. Adaptif süspansiyonları sayesinde 40-80 mm arasında aracın yüksekliği ayarlanabiliyor. Yeni BMW X6, opsiyonel olarak arazi paketiyle de satın alınabiliyor. xOffroad paketiyle birlikte geliştirilmiş süspansiyon sistemi ve dört farklı arazi modu sunuluyor. Elektronik diferansiyel kilidi sayesinde zorlu off-road koşullarında da zorlanmadan ilerleyen X6, kar, kum, çakıl ve kaya moduna sahip.

Her ne kadar SAV diye tanımlansa da ‘Coupe SUV’ segmentinin atası olan BMW X6, yenilenen yüzüyle rakiplerinin karşısına çıkıyor. Bir zamanlar tek başına temsil ettiği segmentte artık ezeli rakibi Mercedes’in GLE Coupe’si başta olmak üzere rakipleri bulunuyor. BMW’nin DNA’sında bulunan sürüş dinamiklerini sunmanın yanı sıra zorlu off-road koşullarıyla da baş edebilen bir model olan X6, farklılık arayan kullanıcıların gözdesi olmayı hedefliyor.

2020 BMW X6 Yeni Tasarım Detayları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba