Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor? 10 Bin İçin Bir Araba Daha Yapacaklar!

Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor
Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor

Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor? Lamborghini CEO’su Stefano Domenicali, 2019 yılı içerisinde 8.000’den fazla araç satmayı beklediklerini belirtti. İtalya’da Lamborghini’nin yeni tesisinin açılışında yaptığı açıklamada, ‘Vizyon olarak aşırı büyüme hedefimiz yok. Ancak yakaladığımız satış rakamlarını istikrarlı bir şekilde artırma gayreti içindeyiz’ dedi. Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Domenicali, 2019 satış seviyelerinin mevcut model seçenekleriyle markayı doğru bir boyuta taşıdığını belirtti. Lamborghini satışlarının yılda 10.000 adet olması için model gamına yeni bir model daha eklenmesi gerektiğini de ekledi. Lamborghini’nin şu anda model gamında 3 modeli bulunuyor.

Lamborghini 2018 yılında yaptığı satışlarla 1.6 Milyar Dolar gelir elde etmişti. 2019 yılındaki beklentileri gerçekleşirse 2 Milyar Dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Tüm bu satışlardan da %12’lik bir kar beklentisi bulunuyor.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Elektrikli araba konusunda ise Lamborghini’nin bir planı bulunmuyor. Bu konu sorulduğunda ise yetkililer elektrikli bir modelin kullanıcı kitleleri tarafından şu an için talep edilmediğini söylüyorlar. Ancak Lamborghini modellerinin tamamı 2025 yılına kadar hibrit motorlu olacak. Karbon emisyonu düzenlemeleri yüzünden Lamborghini en azından hibrit motor seçenekleri sunmak zorunda kalacak.

Lamborghini’nin en son modeli olan Urus’da yer alan V-8 motor yerine V-10 veya V-12 motor sunması da bekleniyordu. Ancak bu konuda henüz bir gelişme bulunmuyor. Motor hacminde küçültmelerin trend haline geldiği günümüzde, Huracan da turbo destekli bir motor seçeneği yolda gözüküyor. Ancak Aventador için böyle bir ihtimal gözükmüyor.

Türkiye’de 6 ayda 4 adet Lamborghini Satıldı

Lamborghini yılın ilk yarısında araç teslimatlarını %96 oranında artırarak 4.553 adet araç sattı. Büyümeye en büyük katkı ise 2.693 adet ile SUV modeli Urus’tan geldi. Geçen yıl başlayan Urus üretimi bugün yıllık 5.000 adetlik kapasiteye ulaştı. Huracan ise 1.211 adet, Aventador ise 649 adet sattı. Yılın ilk yarısında Lamborghini’nin en büyük pazarı yine ABD oldu. Ardından Çin, İngiltere, Japonya ve Almanya geliyor. Ancak Hindistan ve Rusya’daki büyüme de dikkat çekici seviyelerde.

Lamborghini Türkiye’de de satışlar fena gitmiyor. ODD verilerine göre, 2018 yılında sıfır olarak sadece 3 adet araç satan Lamborghini, bu yılın ilk yarısında 4 adet araç satışı yaptı. Henüz Türkiye plakalı Urus görememiş olsak da muhtemelen en az 1 veya 2 adet Urus satıldığını tahmin etmek zor değil.

Lamborghini Modelleri
Lamborghini Modelleri

Lamborghini Urus Kaç Tane Satıyor, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba