Volkswagen ve Ford Ortak Oldu 600.000 Adet Elektrikli Araba Üretecekler!

Volkswagen Ford Ortaklığı Elektrikli Arabalar
Volkswagen Ford Ortaklığı Elektrikli Arabalar

Volkswagen Ford Ortaklığı Elektrikli Arabalarla geliyor. Ford ve VW iş birliği artarak devam ediyor. Ford, Volkswagen’in MEB elektrikli araç platformunu baz alarak yeni elektrikli modeller geliştirecek. VW de Ford’un otonom sürüş sistemi olan Argo AI sistemine 2.6 milyar dolar yatırım yapacak. Volkswagen Ford Ortaklığı Elektrikli Arabalar.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Ford, 2023 yılından itibaren 6 yıl boyunca Avrupa’da 600.000’den fazla MEB platformunda geliştirilmiş araç satmayı planlıyor. Ford Otomotiv Başkanı Joe Hinrichs, Ford’un elektrikli otomobilini MEB platformunda tasarlamanın dört yıl alacağını ve aracı inşa etmek için de Ford’un Avrupa’daki bir fabrikasını yeniden inşa edeceklerini söyledi.

VW, 2016 yılından bugüne MEB platformuna 7 milyar dolar yatırım yaptı. MEB platformunu önümüzdeki on yılda VW, Audi, Skoda ve Seat markalarında hatchback, sedan, crossover ve minivanlar da dahil olmak üzere yaklaşık satacağı 15 milyon modelde kullanmayı planlıyor. MEB platformunun ilk kullanılacağı model ise VW Golf boyutlarındaki ID.3 modeli olacak. VW’in elektrikli modeli ID.3, Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Bir diğer iş birliği yapacakları alan ise otonom sürüş teknolojileri olacak. VW, Ford’un otonom sürüş sistemi olan Argo AI’ye 1 milyar dolar doğrudan olmak üzere toplamda 2.6 milyar dolar yatırım yapacak. Yapılacak olan bu yatırımla birlikte Argo AI üzerinde VW ve Ford yarı yarıya ortak olacaklar. VW CEO’su Herbert Diess, Argo sisteminin Volkswagen için en iyi çözüm olduğunu ve otonom modellerinin geliştirme sürecini hızlandıracağını belirtti. Ford ve VW yetkilileri, yaptıkları bu iş birliği ile küresel bir endüstri standardı getirme niyetinde olduklarını da eklediler.

Ford Volkswagen Ortak Oldu
Ford Volkswagen Ortak Oldu

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Volkswagen Ford Ortaklığı Elektrikli Arabalar, Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Volkswagen Passat iddialı özellikleriyle geliyor.
Mercedes A Serisi Sedan tüm dengeleri bozdu.
Yeni Peugeot 2008 sınıfı gibi küçük kalmaz.
Yerli Malı Yeni Renault Clio Eylül Sonu Satışa sunuluyor.
Sınıfının Lideri Nissan Qashqai 160 beygir oldu.
Ford’un yepyeni ticari araçları Türkiye yollarına çıktı.
Renault Kadjar yenilendi hiç olmadığı kadar iddialı geldi.
1000 beygirlik Ferrari elektriğin gücünü kullanıyor.
Mercedes AMG GTR Roadster nefes kesen olmuş.
Bu kamyon yürüyen bir bilgisayar: Nikola TWO

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba