2021 Hyundai Elantra Türkiye tanıtımı ne zaman yapılacak? Hyundai Türkiye yönetimi bugün resmen açıkladı!

2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.
2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.

2021 Hyundai Elantra Türkiye tanıtımı ne zaman yapılacak? Hyundai Türkiye yönetimi resmen açıkladı! 2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.

Instagram Hesabım

Yedinci nesil Hyundai Elantra, “Parametric Dynamics” tasarım öğeleri sayesinde fütürist ve yenilikçi bir görünüm ve his sunuyor. Alışılmışın dışında bir aile otomobili görüntüsü sunan otomobil, hem modern hem de sportif çizgileriyle farklı hisleri aynı anda yaşatabiliyor. Yeni modelle birlikte daha farklı bir tasarım diline kavuşan Elantra, spor otomobillerde görmeye alıştığımız egzotik dört kapılı bir coupe görüntüsü sunuyor. Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları yeni modelde daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapı ortaya çıkarmış. Bir önceki nesilden 5.5 cm daha uzun olan otomobil, iç mekanda da daha geniş bir oturma alanı sunuyor.

Hyundai, Elantra modelinde ilk kez hibrit motor teknolojisine yer veriyor. Böylelikle markanın çevreci modeller gamına dahil olan Elantra Hybrid 1.6-litrelik GDI Atkinson çevrimine sahip dört silindirli benzinli motora kavuşmuş oluyor. Elantra Hybrid’de benzinli motora ek olarak 32 kw’lik bir elektrikli motora da (44 HP) yer veriliyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 139 beygire ulaşan Elantra, daha dinamik ve daha ekonomik bir sürüş sunmuş olacak. Yeni Hyundai Elantra benzinli ve elektrikli motorun işbirliği sayesinde 264 Nm tork üretiyor.

Hyundai’nin geliştirilmiş 6 ileri çift kavramalı şanzımanıyla donatılan bu versiyon, daha hızlı vites geçişleriyle rakiplerinden ayrılıyor deniliyor. Ayrıca, kullanılan yüksek verimli elektrikli motor sayesinde düşük hızlarda anlık tork elde ediliyor ve böylelikle benzinli motorun devreye girmesi engellenmiş oluyor. Bu yeniliğin en büyük avantajı, otomobile yakıt ekonomisi kazandırıyor olması. Yüksek hızlarda ise devreye giren benzinli motorla beraber daha dinamik ve etkili bir sürüş elde ediliyor. Hyundai Elantra Hibrit’in ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre olarak açıklanıyor. 

2021 Hyundai Elantra N Line modelindeyse 1.6 litre benzinli ünite yer alacak ve bu motor seçeneği hem manuel hem de otomatik şanzımanla satışa sunulacak.

Yeni Hyundai Elantra’nın Nisan ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacağı resmi olarak açıklandı. Yeni Elantra Hybrid, 1.6 litrelik GDI Atkinson çevrimli dört silindirli motora sahip olacak. Elantra Hibrit modelinin ilk açıklanan fiyatı 23,550 Dolar. Vergisiz satış fiyatı 130 bin TL’nin üzerinde olacağı için yüzde 80 ÖTV diliminde yer alacak. Fiyatının 330 bin TL’den başlamasını bekliyorum. 2021 Hyundai Elantra N Line manuel şanzıman fiyatıysa 24,100 Dolar olarak açıklanmış durumda. Hibrit seçenekle N Line seçeneğinin hemen hemen aynı başlangıç fiyatına sahip olmasını bekliyorum.

Hyundai Türkiye yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamayla 2021 Hyundai Elantra’nın 15 Nisan 2021’de tanıtılacağı ve hemen ardından satışa sunulacağı açıklandı.

Civic Sedan fiyatları Mart ayına göre ne kadar zamlandı?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Nisan 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 27. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 27. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2021 Sayısı’nda neler var?

Hoş geldin yeni Symbol: Renault Taliant.

Ford Otosan 2 milyar euroluk yatırımı açıkladı.

Kia bu kez K5 ile gözlerin pasını sildi.

Dizel Otomatik Focus Sedan yıldız gibi parlıyor.

Hyundai MPV modeli STARIA’yı tanıttı.

Marvel gezegeninin yeni üyesi: MG Marvel R Electric Tanıtıldı!

Toyota Corolla sedan hibrit testi. Hibrit denince akla ilk o geliyor.

Yeni Volkswagen Golf sekizinci nesliyle satışa sunuldu.

Elektrikli SUV modellerine Volvo imzası geldi.

İşte yeni Peugeot 308. Aslan Pençesini kompakt HB sınıfına attı.

Yeni Volvo S60 testi: Onun karizması en büyük silahı.

Coupe SUV Renault Avrupa’ya geldi. SUV sınıfında dengeler değişiyor.

SUV sınıfına Suzuki hibrit geldi. SX4 S-Cross Hibrit testi.

2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.

2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.

2021 Hyundai Elantra fiyat listesi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba