Renault MORPHOZ Ne Zaman Çıkacak? Şehir dışına çıkarken boyu uzuyor! Büyük ödülü aldı!

2021 Renault MORPHOZ
2021 Renault MORPHOZ

Renault MORPHOZ Ne Zaman Çıkacak? Şehir dışına çıkarken boyu uzuyor! Büyük ödülü aldı! 2021 Renault MORPHOZ.

Instagram Hesabım

Uluslararası Otomobil Festivali Grands Prix ödüllerinde motor sporları, mimari, moda, tasarım, kültür ve medya üyelerinden oluşan uzman bir jüri ekibi yılın en iyi ve etkileyici otomobil projelerini değerlendirerek ödüllendirdi. Bu yıl 36’ncısı verilen ödül kapsamında, Renault MORPHOZ, en yenilikçi konseptin ödüllendirildiği Creativ’Experience ödülünün sahibi oldu. 29 Eylül Çarşamba günü düzenlenen gecede Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, ödülü teslim aldı. Renault Tasarım Direktörü Laurens van den Acker, “Renault olarak yaratıcılığımız dolayısıyla ödüllendirilmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ödülü, otomobil dünyasının geleceğini yansıtan bu proje için çalışan ekipler adına alıyorum” dedi.

Renault MORPHOZ, 2025 sonrasına dönük Renault’un kişisel ve paylaşılabilir mobilite vizyonunu temsil eden fütürist bir araç olarak öne çıkıyor. İttifakın CMF-EV elektrikli modüler platformundan faydalanılan modelde, çok sayıda güç ve otonom kapasitenin yanı sıra iç hacim ve bagaj hacmi konfigürasyonu sunuluyor.

Renault 5 Prototype seri üretiminde dış tasarıma %90 oranında sadık kalınacak! Büyük ödülü aldılar!

Renault MORPHOZ Ne Zaman Çıkacak?

Bu arabanın hayal olmadığı gerçek olacağı ve 2025 yılında yollara çıkacağı söyleniyor. Gelecek böyle olursa arabaların boyunu istediğimiz kullanıp şekline göre uzatıp kısaltabileceğiz. Renault’nun elektrikli Morphoz modeli şekil değiştiren bir araba. Geleceğin otomobili işte budur. İlk kez gelecek konusunda beni heyecanlandıran bir araba görüyorum. Şehir modunda 4,4 m uzunluğunda ve 400 km menzil sunuyor. Seyahat modunda, 4,8 m uzunluğa çıkıyor genişliyor ve ek pillerle menzil 700 km’ye çıkıyor

Renault MORPHOZ, Marka’nın 2025 yılı sonrasına yönelik kişisel ve paylaşılabilir elektrikli mobilite vizyonunu yansıtıyor. İttifak’ın yeni modüler CMF-EV elektrik platformunu sayesinde otomobil, güç, kapasite ve menzilin yanı sıra kullanıcı seçenekleri ve bagaj hacmi bakımından da pek çok farklı konfigürasyon sunuyor.

Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker: “MORPHOZ konsept modeli, cesur modülaritesi, yenilikçi tasarımı, paylaşım ve değişimi kolaylaştıran kullanıcı merkezli yapısıyla, Renault tasarımının yeni LIVINGTECHTM felsefesini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Teknoloji, tüm biçimleriyle (tasarım, araç üstü sistemler, bağlanabilirlik, iç mekan düzeni) araç kullanıcılarına yeni bir yolculuk deneyimi sunuyor. MORPHOZ konsepti gerçek bir yaşam deneyimi” diyor.

Renault MORPHOZ, ihtiyaçlara göre kişiselleştirilebilen modüler bir otomobil. Sürüş halindeyken bile indüksiyon yöntemi ile şarj edilen, %100 elektrikli uyarlanabilir bir crossover konsept modeli. 3. seviye otonom sürüş ile donatılan; 2017 yılında tanıtılan SYMBIOZ konsepti gibi, özel paylaşım işlevleri sunan kişisel kullanıma yönelik bir otomobil.

Renault MORPHOZ “Şehir” versiyonu, 40 kWh akü kapasitesiyle, günlük kullanımlar için yeterli olan 400 km menzile sahip. Bu akü kapasitesi, kullanıcı ihtiyaçlarının %90’ından fazlasını karşılayacak belli bir esneklik de sunuyor. Daha uzun mesafeler söz konusu olduğunda karşılanamayan %10’luk kısım için, MORPHOZ ek bir Seyahat Menzili Artırma akü paketiyle donatılabiliyor. Araç özel bir istasyonda “Seyahat” moduna dönüştürülüyor ve sadece birkaç saniye içinde otomobile 50 kWh kapasiteli pil takılarak menzili 700 km’ye çıkıyor.

2021 Renault MORPHOZ.

2021 Renault MORPHOZ.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba