Elektrikli Otomobillerde Menzil Sorunu Neden Var? Daha Uzun Menzil İçin Neler Olması Gerekir?

2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.
2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.

Elektrikli Otomobillerde Menzil Sorunu Neden Var? Daha Uzun Menzil İçin Neler Olması Gerekir? 2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu. Otomotiv Y. Mühendisi Aykut KAMAN yazdı.

YOUTUBE KANALIM

Kullanım açısından konvansiyonel araçlarla da, elektrikli araçlarla da bir noktadan diğerine ulaşsak da; hangisini seçeceğimiz konusu bizi bir tercih yapmaya ve bir çok açıdan düşünmeye zorlamaktadır. Elektrikli araçlarda verim bu kadar yüksekken niye hala konvansiyonel araç kullanıyoruz diye sorulabilir. Çok da haklı bir sorudur. Bu soruya birkaç farklı açıdan yanıt vermek mümkündür:
Yanıtlardan ilki insanların kullanım alışkanlıklarıdır. Hepimiz elektrikli araç kavramı ile yeni tanışıyoruz. Var olan teknolojiyi bir kenara bırakıp yeni çıkana hızlıca adapte olmak çok kolay ve doğru bir davranış biçimi değildir. Bunun yerine öncelikle bir süre gözlem yapılması, yeni teknoloji ile ilgili fikir sahibi olunması ve buna göre bir karar verilmesi düşünülebilir.

Yanıtlardan bir diğeri ilk yanıtı destekler niteliktedir. Zira konvansiyonel araçlarda petrol ne ise; elektrikli araçlar için de batarya teknolojisi aynı öneme sahiptir. Elektrikli araçlar söz konusu olduğunda ilk akla gelen soru tam şarjla ne kadar yol kat edilebileceğidir. Özellikle hibrit araçlarda kullanım şeklinizin yakıt tüketimini doğrudan etkilediğini araç verilerinden anlık olarak ve açıkça görebilirsiniz. Elektrikli otomobillerde ise bu konuda batarya teknolojileri önem kazanmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan batarya tipi Lityum-İyon bataryalardır. Diğer enerji depolama teknolojileri ile karşılaştırıldığında fayda/maliyet oranı en yüksek teknolojidir.

Elektrikli Otomobillerde neden şanzıman bulunmuyor? Elektrikli Arabanın tek vites olmasının nedeni ne?

2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.

Diğer taraftan tıpkı cep telefonlarımızda olduğu gibi teknolojisi ne olursa olsun bataryaların performansı gün geçtikçe azalmaktadır. Elektrikli otomobil üreticileri ortalama 8 yıl ömür biçtikleri bataryaları garanti süresi sona erdiğinde yenisi ile değiştirmektedir (tek hücre değişimleri de olabilir). Bataryaların kapladıkları hacim ve ağırlık ise aracın batarya kapasitesini belirleyen kriterlerin başında gelmektedir. Zira aracımız ne kadar hafifse, hareket etmek için harcaması gereken güç de o kadar az olacaktır. Bu sayede aynı batarya ile daha fazla mesafe de gidilebilecektir. Elektrikli aracınızla bir noktadan diğerine ulaştığınızda elde edilen güç sarfiyatının; araca bir kişi daha aldıktan sonra başladığınız noktaya tekrar dönerek ne kadar arttığını kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Buradan hareketle elektrikli araçların menzil süresini aracın batarya performansının belirlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Menzil süresinin artması ise batarya teknolojisinin gelişmesine bağlı olmakla birlikte, bataryanın çabuk tükenmesine neden olan etkenlerin de iyileşmesine bağlıdır. Bu etkenler arasında aracın ağırlığı ile doğrudan ilgili olan malzeme teknolojisi, kullanım şeklimiz ve konfor anlayışımız sayılabilir. İfade etmek gerekir ki; aracınız hangi tip araç olursa olsun yakıt tüketimi sadece araç verilerine değil, kullanım şekline de bağlıdır. Kullanım şekliniz araç verilerinin doğru işlemesi için en önemli parametredir.

Elektrikli Otomobiller depremzedelere elektrik sağlamak için yola çıktı! Powerbank olarak kullanılacaklar!

Kişisel görüşüm olarak belirtmek isterim ki; günümüz dünyasında elektrikli otomobiller şehir içi kullanımına daha uygun olup, ülkemiz gibi uzak mesafelerin kat edildiği zorlu coğrafyalarda Hibrid ya da konvansiyonel araçların kullanımı daha uygundur. Elektrikli otomobillerin konvansiyonel araçların yerini tamamen alabilmesi için batarya ve malzeme teknolojilerinin gelişimi büyük önem taşımaktadır. Bununa birlikte şarj sürelerinin kısaltılması ve şarj istasyonlarının ulaşılabilir hale getirilmesi de elektrikli otomobilleri tercih etmemiz için hızla tamamlanması gereken eksikliklerdir.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı! Bundan sonra dergimizi buradan da ücretsiz indirebilirsiniz!

Araba Habercisi Şubat 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergi bu ay 5. Yıl Sayısı ile karşınızda.

Araba Habercisi Dergisi 48. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 48. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Şubat 2023 sayımızla birlikte dergimizi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 48. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı indir!

2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.

2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.

2023 Elektrikli Otomobiller Menzil Sorunu.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba