20 Şubat 2023 Araba Habercisi Gazete Sayfası’nda neler var? İşte otomotiv dünyasındaki gelişmeler!

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.
Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.

20 Şubat 2023 Araba Habercisi Gazete Sayfası’nda neler var? İşte otomotiv dünyasındaki gelişmeler! Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.

YOUTUBE KANALIM

Avrupa Birliği Kararını Verdi! Dizel ve benzinli yasaklanıyor! Avrupa Birliği oylama yaptı ve sonuçları açıkladı!

Bu konu çok uzun bir süredir gündemde. Avrupa Birliği içten yanmalı motorlu araçların (benzin ve dizel motorların kullanıldığı araçların) satışını yasaklayacak haberlerini uzun süredir takip ediyoruz. Bu konuda Avrupa Birliği tarafından oylama yapıldı ve karar yasaklanacak şeklinde çıktı. Fosil yakıtlı araçların satışını yasaklayacak yönetmelik Avrupa Birliği oylamasında 340 kabul, 279 ret ve 21 çekimser oyla kabul edildi. Peki bundan sonra ne olacak? Kabul edilen yönetmelikle birlikte, 2035 yılında otomobil üreticilerinin satılan yeni arabalardan kaynaklanan CO2 emisyonlarında yüzde 100 azalma sağlamasını gerektirecek. Bu da 27 Avrupa ülkesinde fosil yakıtla çalışan araçların satılmasını imkânsız kılacak.

Yani 2035 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde sadece sıfır emisyonlu elektrikli otomobiller satılacak. Bu durum ikinci el araçları şimdilik ilgilendirmiyor. Ancak elektrikli otomobillerin daha ucuz olacağı, kullanım maliyetinin daha az olacağının düşünülmesiyle ikinci el araç stoğunda da hızlı bir değişim bekleniyor. Yönetmelikle birlikte kabul edilen bir diğer maddede çok önemli. Bu maddeye göre otomobil üreticileri 2030 yılına kadar emisyon oranlarını yüzde 55 azaltacak. Bunun anlamı da şu: 2030 yılından itibaren satılacak yeni otomobiller sadece PHEV yani şarj edilebilir hibritler olacak. Sadece dizel ve benzinli motor kullanımıyla bu emisyon oranını yakalamak imkânsız.

Elektrikli Otomobiller Deprem bölgesinde! MG araçlarını gönderdi.

Yeni nesil elektrikli otomobillere özel olan V2L teknolojisiyle sahip MG modelleri, bu sayede afet bölgesinde özellikle ulaşımı daha zor olan kasaba ve köylerdeki başta aydınlatma ve ısınma gibi temel ihtiyaçlar için mobil jeneratör görevi üstlenecek. Elektrik enerjisinin istenilen her yere taşınabilmesini sağlayan V2L teknolojisi ile özel bir kabloyu araca takıp diğer ucundaki 3’lü priz ile 70 kilowatt saate kadar enerji sağlanabiliyor. 70 kilowatt saat enerji, normal şartlar altında bir ailenin evindeki temel enerji ihtiyaçlarını 1 ay boyunca rahatlıkla karşılayabiliyor. Sadece bir otomobilin gücüyle 3 çadır veya konteyner aynı zamanda ısıtılıp aydınlatılabiliyor. Aynı anda aktif çalışabilen 3 priz ile saatte 3,3 kilowatta kadar güç tüketen elektrikli cihazları her yerde çalıştırabilmenin mümkün olduğu bu teknoloji ile elektrikli MG modelleri, enerji kesintisi yaşanan veya araçta barınmayı gerektiren dönemlerde; aydınlatma, elektrikli ısıtıcı ve cep telefonu şarjı gibi temel ihtiyaçları karşılayabilecekler. Herhangi bir içten yanmalı motor olmadığı için normal jeneratörlerden en önemli farkı sessiz ve egzoz gazı üretmemesi olan V2L teknolojisi sayesinde uygun şarjlanma imkânı sağlandığında özellikle geceleri afet bölgesinde zaten hayatı zorlaşmış olan ihtiyaç sahiplerinin gürültü ve zararlı egzoz gazı olmadan geceyi geçirebilmeleri mümkün olabilecek.

Yeni Volkswagen Touareg teste çıktı! Küçük Tank çok iddialı geliyor

Yeni Volkswagen Touareg son testlerine İsveç Lapland civarlarında çıktı. Bu yıl Volkswagen, milyon satan Touareg’in başarı öyküsünü premium SUV’un kapsamlı bir teknik ve görsel güncellemesiyle sürdürecek. Yeni Touareg yazın tanıtılacak.

Kralın vedası Audi TT Final Edition Son TT’nin fiyatı açıklandı

Audi yönetimi, TT Final Edition seçeneğiyle hayranlara son bir veda seçeneği çıkardı. Mart ayından itibaren İngiltere’de satışa sunulacak olan Audi TT Final Edition için 41.910 Sterlin fiyat etiketi belirlendi. Kralın vedası görkemli bir modelle yapılacak.

Araba Habercisi Dergisi Artık Ücretsiz.Site ve bu platformlarda ücretsiz yayınlanıyor.

Beşinci yılını geride bıraktığımız Araba Habercisi Dergisi bundan böyle ücretsiz olarak yayınlanacak. Dergi arabahabercisi.com web sitesinde, Turkcell Dergilik ve Magzter Dergilik üzerinden ücretsiz olarak okunabilecek. Hep daha iyisi için çalışmaya devam ediyoruz.

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.

Büyük halini resme tıklayarak indirebilirsiniz.

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023

Avrupa için endişe verici bir araştırma yapıldı. Tren kullanımını bırakıyor arabalara dönüyorlar! Bu değişimin Türkiye Otomobil Pazarına etkileri nasıl olur?

Aslında bu durum Avrupa için endişe verici olarak adlandırılıyor. En baştan bunu söylemek istedim. Birleşik Krallık merkezli Startline Motor Finance yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmanın en önemli sonucu insanların yüzde 78’i bugün ve gelecekte daha fazla otomobille yolculuk yapacağını açıklamış. Bunun nedenini şu şekilde açıklıyorlar: “Demiryolu grevleri, insanların dörtte üçünden fazlasının (%78) demiryolu seyahatinden arabalara uzun vadeli geçiş yapmayı planladığı anlamına geliyor.” Demiryolu ile hayatına devam etmek isteyenlerin oranı sadece yüzde 20 olmuş. Peki bu durum onlar için neden endişe verici olarak adlandırılıyor. Aslında bu durum sadece onları değil hepimizi yakından ilgilendiriyor.

Daha fazla otomobil ve daha fazla zehirli gazlarla çevreye daha çok zarar verileceği düşünülüyor. Bunun yanında şehirlere ulaşım konusunda araç kullanımı bu şekilde artarsa yolların yetersiz kalacağı ve uzun süreli trafiklerin oluşacağını düşünüyorlar. Startline Motor Finance CEO’su Paul Burgess konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söylüyor: “Uzun yolculuk sürelerine, tıkanıklık ve trafik sıkışıklığına neden olan yüzlerce millik yol çalışmalarına rağmen yaptığımız araştırma, demiryolu grevlerinin daha fazla insanı araba ile seyahat etmeye yönlendirdiğini gösteriyor. Ve uzun vadede ekonomi için bu iyi bir şey olmaz. Bu, şehirlerdeki temiz hava stratejileri ve genel olarak kentsel trafik tıkanıklığı için açıkça kötü bir haber olacaktır.

Peki bunun bize etkisi ne olur? Sıfır kilometre araba bulunurluğu daha da zorlaşır. Avrupa’da otomobile olan talebin artması Türkiye’ye gönderilecek araç sayısını direkt olarak etkileyecek bir durum.

Volkswagen yönetimi açıkladı Yüzde 4,4 zam yaptık!

İlk olarak şunu belirtmek istiyorum: Bu haberi Europe Autonews internet sitesinde okudum. Ardından yaptığım kontrollerde Avrupa’nın önemli haber sitelerinde de bu haberi gördüm. Benim yazdığım bir şey değil. Volkswagen Almanya için kötü haberi verdi: “Enflasyon nedeniyle içten yanmalı motora sahip araçlarımıza yüzde 4,4 zam yaptık!” Yani VW yönetimi, yüksek enflasyonun maliyetlerini müşterilere yansıtmak zorunda kaldığını açıkladı.

Bu arada bu konuyla ilgili olarak adını vermek isteyen bir Volkswagen yetkili satıcısı: “Şaşırdım. Satışlarımız düşüyor ve fiyatları yükseltiyorlar.” İddialara göre bayiler talep belirsizliği nedeniyle fiyatların düşürülmesini bekliyordu. Bir VW bayisi, 2021 ortası ile 2022 ortası arasında fiyatları yaklaşık yüzde 11 artırdığını da söylemiş. Bunun bize yansıması nasıl olur? ÖTV matrah dilimleri nedeniyle yüzde 4,4’ün üzerinde zam gelebilir.

Otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörünün bölgeye yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor!

Otomotiv dünyasında neler var? Yeni Otomobiller ve Geri çağırmalar.

Yeni BMW X5 ve BMW X6 Çıktı! Fiyatları BMW X5 66.230 Sterlin BMW X6 72.430 Sterlin olarak açıklandı! BMW X5 ve X6 xDrive30d seçeneği 298 HP güç, 670 Nm tork üretirken 0-100 km/s hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlıyor, 232 km/s son hıza ulaşıyor.
Mercedes Benz EQE SUV fiyatı belli oldu! İngiltere’de EQE 350 4MATIC AMG Line fiyatı 90.560 Sterlin! EQE SUV 350 modelinin açıklanan menzili 535 kilometre. 0-100 km/s hızlanması için verilen süreyse 6.6 saniye. 290 HP güç, 765 Nm tork üreten EQE SUV 350 4MATIC açıklanan bilgilere göre 100 kilometrede 18,7 kWh elektrik tüketiyor. EQE SUV 500 modelinin İngiltere fiyatı 108.760 Sterlin olarak açıklandı.
Vietnam’ın yerli otomobil markası VinFast daha satışa çıkmadan geri çağrıldı. Vietnam pazarında yani kendi iç pazarlarında satışa sunulan 2800 VinFast VF8 modeli geri çağrılmasının detayları neler? Bu ayın sonundan itibaren Amerika pazarında boy göstermeye hazırlanan marka için bu durum olumsuzluğa neden olabilir deniyor. 2800 VinFast VF8 modelinin geri çağrılmasının nedeniyse aslında güvenlik açısından son derece tehlikeli bir durum. Ön fren sisteminde kullanılan bir civatanın gevşeme ihtimali olduğu açıklandı. Bu durum ön fren sisteminin iptal olabilmesi anlamına geliyor ve tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.

Büyük halini resme tıklayarak indirebilirsiniz.

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023

Gazete Otomotiv Sayfası Araba Habercisi 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba