Araç Muayenesi Öncesinde Dikkat Etmeniz Gereken 10 Önemli Detay Neler?

Arac Muayenesinde Neler isteniyor 1
Arac Muayenesinde Neler isteniyor

Araç Muayenesi, Araba Muayene, Otomobil Muayene, Muayeneye Gitmeden önce, TUVTURK Muayene Detayları. Araç Muayenesine gitmeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte Arabanızı Muayeneye Götürmeden Önce Yapmanız gereken 10 önemli konu. Burada sözü edilen 10 madde en çok kusurlu sayılan özellikleri içeriyor. Rutin olarak araç muayenesinde yapmanız gerekenlerin dışında bunlara muhakkak dikkat edin. Araç Muayenesinde Neler isteniyor?

Youtube Kanalımız

Aracınızı Muayeneye Götürmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler? Bunun için 10 maddelik başvuru kaynağı olacak Araç Muayenesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler hazırlandı. Burada sözü edilen 10 madde en çok kusurlu sayılan özellikleri içeriyor. Rutin olarak araç muayenesinde yapmanız gerekenlerin dışında bunlara muhakkak dikkat edin.

2020’de Satışa Sunulacak Arabalar Hangileri? Tam 40 Yeni Araba Geliyor!

Arac Muayenesinde Neler isteniyor

Aydınlatma sistemleri Araç Muayene.

Aracın tüm ön ve arka aydınlatma sistemleri, sinyaller, iç aydınlatma ve geri vites lambalarının çalışır durumda ve hasarsız olması gerekmektedir.

Araç Muayene Plaka kontrolü

Yetkili kurum tarafından basıldığı tarih itibari ile gerekli şartları sağlayan plakaların tamamı kusursuzdur. Mühürlü hologramı olsa bile yetkili kurum tarafından basıldıktan sonra, harflerin ve karakterlerin boya, kabartma vb. yollarla değiştirilmesi, plakanın folyo veya camla kapatılması, plakadaki karakterlerin okunmasını engelleyen vida, boya, çivi gibi her türlü izinsiz müdahale ağır kusur olarak değerlendirilir ve aracınızın muayenesi onaylanmaz.

Ön cam kontrolü araç muayene

Ön camda görüşü engelleyen aşırı çatlak, kırık olmamasına dikkat edin. Ayrıca aracınızın ön ve arka cam yıkama sistemleri çalışır durumda, aynaları da eksiksiz ve hasarsız olmalıdır.

Arac Muayenesinde Neler isteniyor

Otomobil Muayene Emniyet kemerleri kontrolü.

Tüm emniyet kemerlerinin, tam ve çalışır durumda olması gerekmektedir.

Araba muayene Lastikler

Aracınızın lastiklerinde yarık, yırtık ve/veya kesik olmamalıdır. Lastik diş deriliği binek araçlarda 1,6 mm’den az olmamalıdır.

LPG, CNG veya LNG Otomobil Muayene Kontrolü

Aracınıza LPG, CNG veya LNG monte ettirdiyseniz, mutlaka tadilat muayenesi ile ruhsata işlenmiş olmalıdır.

İşaret levha kontrolü

Traktör römorkları, römork, yarı römork ve kamyonların arkasında uygun işaret levhası takılı durumda olmalıdır.

Acil çıkış levhaları kontrolü

Minibüs ve otobüs araç sahipleri, araçlarda, acil çıkış levhalarının ve yeterli adette acil çıkış çekicinin bulunup bulunmadığını kontrol etmelidir.

Reflektif şerit kontrolü

Kamyon, römork ve yarı römorkların arkasında ve yanında çepeçevre ve/veya boylamasına uygun reflektif şeritler takılı durumda olmalıdır.

Araba Muayene Borç Kontrolü

Muayene öncesinde trafik cezası, motorlu taşıt vergisi ve köprü-otoyol borçlarınızı sorgulayın. Borcu olan araçlara randevu verilmemekte ve istasyonda muayene işlemi başlatılamamaktadır.

Araç Muayenesinde Neler isteniyor?

[irp posts=”14852″ name=”Araba Habercisi Mart 2020 Sayısı Çıktı! Nerelerden Okuyabilirsiniz?”]

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba