BMW Akıllı Arabalarını ‘Akıllı’ Fabrikalarında Üretecek! Bunu BMW ve Microsoft Birlikte Yapacak!

BMW Microsoft Ortaklık

BMW ve Microsoft, üretim platformunda inovatif ve akıllı fabrikalar oluşturmak için gelişmeleri hızlandıracak bir iş birliğine imza attı. BMW Microsoft Ortaklık

BMW Yorum, BMW Haber, BMW Microsoft, BMW Yenilikleri, Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum Otomobil Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Otomotiv endüstrisinde Volkswagen Grubu ile Amazon Web Servislerinin yaptığı iş birliğinden sonra ikinci olan bu iş birliği sayesinde 122 üretim tesisinde üretim sistemleri ve proses üzerinde üretim geliştirme (AR-GE) çalışmaları yapılacak.

Her iki anlaşmanın da odak noktası, robotlar ve sensörler tarafından sağlanan terabaytlar boyutundaki bilgilerin yönetilmesi. Endüstri 4.0’ın vazgeçilmezi robotlarla elde edilen bilginin Big Data olarak işlenmesi verimlilik için önemli bir mesnet noktası oluşturuyor. Cihazların İnterneti (IoT) ve Büyük Veri (Big Data) ortaklığını otomotiv başta olmak üzere pek çok endüstride daha görmeye devam edeceğiz.

Microsoft Bulut Sistemleri Direktörü Scott Guthrie yaptığı açıklamada; ‘Microsoft, BMW ile yaptığı bu iş birliğinde dijital üretim teknolojileri kullanarak üretimi dönüştürecek. Yapacağımız çalışmalarla üretim proseslerinde yeni fırsatlar sunarak verimliliği artıracağız’ dedi.

Platform, hali hazırda BMW’nin kullandığı Microsoft Azure IoT bulut sistemi tabanıyla yapılacak. Açık kaynak kodlu hazırlanan platforma diğer iş ortaklarının da dahil edilmesi bekleniyor.

BMW’nin üretim tesislerinde 3.000 makine, robot ve otonom ulaşım sistemlerinde nesnelerin interneti platformu olan Microsoft Azure temelinde çalışıyor.

[irp posts=”3514″ name=”Hyundai i10 ve i20 için PLAY Özel Donanım Paketlerini Tanıttı! Avrupa’da Satışa Sunuluyor!”]

BMW Microsoft Ortaklık

Microsoft ve BMW Birlikte Geliştirecekler

Araba Habercisi Dergisi

Türkiye’ye Hoş Geldin Volkswagen! Volkswagen Gölcük’te Üretime Başlıyor!

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba