Bosch İsveçli Powercell ile Birlikte Ortak Hidrojen Bataryaları Üretecek! Ne İşe Yarayacak!

Bosch Powercell Hidrojen Batarya
Bosch Powercell Hidrojen Batarya

Bosch İsveçli batarya üreticisi Powercell ile iş birliğine giderek güçlerini birleştirdi. Bu iş birliğinin arabalar ve kamyonlar için geliştirilecek bataryalar için kilit rol oynayacağı belirtiliyor. Bosch Powercell Hidrojen Batarya

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Bosch yaptığı açıklamada, Powercell ile yapılan iş birliğiyle polimer-elektrolit membran yakıt hücrelerinin küresel bir lisans altında toplu üretileceğini belirtti. Üretilen yakıt hücreleri, Bosch’un hidrojeni elektriğe dönüştüren yakıt hücresi ürünleri serisine eklenecek ve “en geç 2022’de” piyasaya sürülecek. Bosch, anlaşmanın seri üretime başlamasından sonra 7 yıl boyunca yakıt hücrelerini satma hakkını verdiğini belirtti. Bosch, bir yakıt hücresi sisteminin toplam maliyetinin yaklaşık üçte ikisini oluşturan yakıt hücrelerinin maliyetini düşürmek için ölçek ekonomisi elde etmeyi hedefliyor.

[irp posts=”4488″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs Sayısı Turkcell Dergilik’te! İndirme Linki Haberde!”]

Hidrojen yakıt hücreleri, daha fazla elektrik üretme yollarını değiştirme potansiyeli ve bataryaya sahip araçlarla ilgili menzil endişelerinin giderilmesine yardımcı olabileceği için uzun süredir gündemde. Ancak, yalnızca su buharı yayan teknoloji, yüksek maliyet, altyapı eksikliği ve hidrojen depolamanın karmaşıklığı nedeniyle, uygulama alanı bulmakta güçlük çekti. Bir litre hidrojenin, yaklaşık üç litre dizel yakıt kadar enerji sağladığını belirten Bosch, hidrojen yakıt hücrelerinin 2030 yılına kadar elektrikli araçların yaklaşık yüzde 20’sinde yer alacağını söyledi. Tedarikçi, yakıt hücresi teknolojisinin geniş kullanımı için en iyi uygulama alanın ise kamyon ve çekici gibi ağır ticari araçlar olduğuna inanıyor.

Mercedes-Benz, geçen yıl filo müşterileri için popüler GLC SUV’un yakıt hücresi versiyonunu teknolojiyi geliştirmek için yeni bir adım attı. Japon Toyota ve Güney Koreli Hyundai de sektörün en büyük yakıt hücresi destekçileri arasında yer alıyor.

Bosch yaptığı açıklamada, yakıt hücresi işinin uzun vadede şirket için “milyarlarca avro” değerinde olmasını beklediğini belirtti. Tedarikçi, Powercell ile yapılan anlaşma kapsamında net rakam belirtmese de çift haneli milyon euroluk yatırım yaptığını açıkladı.

[irp posts=”4244″ name=”Büyüleyici Audi Q8 50 TDI Quattro 286 HP Tiptronic Testim arabam.com’da Yayınlandı!”]

Bosch Powercell Hidrojen Batarya

Araba Habercisi Dergisi

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba