Chery Türkiye’nin sürprizi Arrizo 5 GT olabilir mi? Eğer o çıkarsa OMODA 5 bile yanında pahalı kalır!

Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini.
Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini.

Chery Türkiye’nin Nisan sürprizi ne olacak? Yönetim Nisan ayında Türkiye pazarı için sürpriz var dedi! Chery Türkiye’nin sürprizi Arrizo 5 GT olabilir mi? O çıkarsa OMODA 5 bile yanında pahalı kalır! Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini.

YOUTUBE KANALIM

Chery Türkiye sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Nisan ayında Türkiye otomotiv sektörü için sürpriz var dedi. “Chery’nin Nisan’daki büyük sürprizine çok az kaldı” başlığıyla duyurulan bu gelişmenin ardından ne çıkacağı merak konusu oldu. Elbette bu açıklamanın yeni bir model olacağını düşünenlerin sayısı çok fazla olmasıyla öne çıktı. Harbiden ne olduğunu bilmiyorum ama Chery markasının yepyeni halini tanıttığı ve satışa sunduğu Chery Arrizo 5 GT modelinin geleceği açıklanırsa şaşırmam.

Çin’de bu modeli satışa sunan Chery aracın fiyatını 79 bin 900 Yuan olarak açıkladı. Bugünün kur hesabıyla baktığım zaman 226 bin TL yapıyor. Bu fiyattan gelmeyi başarırsa yüzde 45 ÖTV dilimine girecek ve Türkiye’nin en ucuz arabalarından biri olacaktır. Fiyat yazmak istemiyorum ama basit bir hesapla ÖTV, KDV derken 450 bin TL başlangıç fiyatı olabilir. Elbette emisyon normlarını karşılaması durumunda bu motor seçeneği gelecektir. Eğer karşılamıyorsa 1.6 litre turbo benzinli ünite ile fiyatı 109.900 yuandan başlıyor. Bugünün kuruyla bu seçenek 311 bin TL vergisiz fiyata sahip olur ve yine yüzde 45 ÖTV dilimine girer.

4710 mm uzunluğunda, 1829 mm genişliğinde, 1490 mm yüksekliğinde olan ve 2670 mm dingil mesafesi sunan araçta iki farklı motor seçeneği bulunuyor. En uygun fiyatlı seçenek olan Chery Arrizo 5 GT modelinde 1.5 turbo benzinli motor görev yapıyor. Bu motor 154 HP güç, 230 Nm tork üretirken ona CVT otomatik şanzıman eşlik ediyor. Araçta görev yapan bir diğer motor ise 1.6 litre turbo benzinli ünite. 194 HP güç üreten bu motor seçeneği 290 Nm tork üretirken, DCT otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Şurası tartışmasız bir gerçek: Chery geldi ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu arada bu tamamen bir temenni ve beklenti. Sürprizin ne olduğunu gerçekten bilmiyorum.

ARABA HABERCİSİ MART 2023 SAYISINI İNDİR

Araba Habercisi Mart 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 49. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 49. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 49. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini.

Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini

Chery Arrizo 5 GT fiyat tahmini.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba