WRC Ralli Yarışlarının Efsane Markası Citroen Yarışlardan Çekildiğini Açıkladı! Sebebi İlginç!

Citroen WRC Yarışlarını Bıraktı.
Citroen WRC Yarışlarını Bıraktı.

Ralli yarışlarının efsane markası Citroen, bu sezon için WRC’den çekildiğini açıkladı. Yarış dünyasında soğuk duş etkisi yaratan bu karar şimdilik sadece 2019-2020 sezonu için verildi. Ancak önümüzdeki sezonlarda da yarışıp yarışmayacağı konusu da henüz belli değil. Sebastian Loeb, art arda 9 kez pilotlar, 8 kez de marka şampiyonluğu ile Citroen’in WRC’de efsane haline gelmesini sağlamıştı. Citroen WRC Yarışlarını Bıraktı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Citroen, Dünya Ralli Şampiyonası WRC’de C3 modeliyle iki takım olarak yarışıyordu. Ogier-Ingrassia ve Lappi/Ferm ikilisiyle yarışan Citroen, Sebastien Ogier’in ayrılık kararıyla birlikte yarışlardan takım olarak çekildiğini açıkladı. Sebep olarak da Sebastian Ogier olmadan şampiyonluk şanslarının olmadığı belirtildi.

PSA Motor Sporları Direktörü Jean Marc Finot yaptığı açıklamada, ‘Tüm motor sporları ekibimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten tutkulu ve çalışkan bir ekibiz. Bu ekip PSA Grubu’nun yarıştığı diğer motor sporlarında tecrübesini ve tutkusunu ortaya koymaya devam edecektir’ dedi.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Citroen CEO’su Linda Jackson ise markanın WRC yarışlarından çekilmesi hakkında yaptığı açıklamada, ‘Sebastien Ogier’in takımımızdan ayrılması nedeniyle marka olarak yarışlardan çekiliyoruz. Yarışlardan çekilmek kesinlikle istediğimiz bir durum değildi. Ancak 2019-2020 sezonunun Sebastien olmadan nasıl geçeceğini hayal bile edemedik. Bu sebeple istemeden de olsa çekilme kararını vermek zorunda kaldık. Citroen Racing ekibine özverili çalışmaları yüzünden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Citroen’in DNA’sında yer alan ralli başarıları bundan sonra da farklı platformlarda devam edecektir. Citroen olarak WRC tarihinde elde ettiğimiz 102 yarış şampiyonluğu ve 8 marka şampiyonluğu ile en başarılı marka olma gururunu yaşıyoruz’ dedi.

Citroen WRC Yarışlarını Bıraktı. Araba Habercisi Dergisi.

VW Elektrikli Ailesi ID’ye Space Vizzion Modelini Ekledi! 590 Km Menzille Çok İddialı!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba