Donmuş Araba Kilidi ve Kapıları Nasıl Açılır?

Donmuş araba kilidi, Donmuş araba kapısı, Donmuş Araba Kilidi Nasıl Açılır? Donmuş Araba Kapısı Nasıl Açılır? Arabalarla İlgili Pratik bilgiler.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Donmuş Araba Kilidi Nasıl Açılır? Donmuş Araba Kapısı Nasıl Açılır? Bu durumu yaşamayanımız neredeyse yoktur. Sert kış geceleri arabaların hem kapılarının hem de kilitlerinin donmasına neden olur.

Sözü çok fazla uzatmadan neler yapılabileceğine geçmek istiyorum.

Öncelikle bir şey yapmadan önce tüm kapıları kontrol edin. Bu benim yaptığım hatalardan biriydi. Sürücü kapısı açılmıyor ama yolcu kapılarından biri açılıyor olabilir.

Kapılar donmuşsa kendinize doğru çekmeyin. Kapıları içeriye doğru itin. Bu buzun daha kolay kırılmasını sağlar.

Vücut ısımız 36.5 derecedir. Donan kilidin üzerine parmağımızı koyup bir iki dakika bekletmek işe yarayacaktır. Başka bir ısı kaynağı kullanın diyeceğim ama hangimiz arabanın yanına saç kurutma makinesi indirebiliriz bilmiyorum. Donmuş kilit için anahtarı çakmakla ısıtmak her zaman iyi çözümdür. Anahtar kumandalı olsa bile onun içinde metal bir yedek anahtar vardır. Isı konusunda en önemli konu sıcak su sakın kullanmayın. Camı kırabilir, plastik aksamları bozabilir hatta arabanın kaportasına bile zarar verebilirsiniz.

Her zaman en iyi çözüm araçlarımızda buz çözücü sprey bulundurmak en iyisi. Ama size çok kral bir ipucu vermem gekekirse, ellerimiz için kullandığımız dezenfektanlar aynı işi görür ? İçerdikleri alkol buzu çözmede çok etkin bir rol oynar.

Bu arada sirke müthiş bir çözümdür ama arabada kalıcı izler bırakır.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba