Dünyanın En Hızlı Arabaları! McLaren Speedtail Kaç Kilometre Hıza Ulaştı?

Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren
Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren

Dünyanın En Hızlı Arabaları, Dünyanın En Hızlı Otomobilleri, Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren. Dünyanın En Hızlı Araçları, McLaren Speedtail Son Hız, McLaren Speedtail Maksimum Hız.

Şimdiye kadarki en hızlı ve en gelişmiş McLaren için geliştirme programı doğrultusunda McLaren baş test sürücüsü olan Kenny Brack, yeni Speedtail modelini Kennedy Uzay Merkezi’nde yaptıkları test sürüşünde 403 km/s hıza ulaştı. Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren. Bu inanılmaz otomobilin kapsamlı mühendislik doğrulama sürecindeki yapılan son yüksek hızlı testler, Speedtail’in prototipi XP2’nin sürücüsü Johnny Bohmer’da bulunan uzay mekiği iniş pistinde yapılan hız testlerinde maksimum hıza her seferinde ulaşabildiği görüldü. İspanya ve Almanya da dahil olmak üzere dünya çapında bulunan birçok test merkezinde yürütülen çalışmalar sonuçlandırıldı.

Instagram Hesabım

Müşteri siparişinde el ile inşa edilecek olan ilk 106 Speedtail aracın üretimine Şubat 2020’den itibaren İngiltere’deki McLaren Üretim Merkezi’nde başlandı. McLaren CEO’su olan Mike Flewitt yaptığı açıklamalarda, “McLaren Speedtail, yüksek performans ve mühendislik kusursuzluğunun sınırlarını zorlamaktadır. Bunun olmasını sağlayan şey ise birden fazla kez uygulanan yüksek hızlı test programının uygulanmasıdır. Speedtail, McLaren markasının karakterini yansıtır. Ayrıca süper ve hiper otomobil performansları için çıtayı yükselterek yeni seviyeler belirlemekten kaçınmaz” dedi.

Şık ve iddialı güzelliği birleştiren yeni Speedtail, inanılmaz teknolojisi ve yüksek performansı ile birlikte McLaren Ultimate serisinin zirvesinde yer alıyor. Aracın yaklaşık uzunluğu 5.2 metreye ulaşırken, karbon fiber gövdesi ve 3 şık spor koltuğa sahip olan yeni McLaren, şimdiye kadarki en aerodinamik model ve markanın hafif mühendislik alanındaki en büyük başarısı. Benzinli elektrikli hibrit motora sahip olan McLaren Speedtail, 1.070 beygire ve 1.150 Nm gibi inanılmaz bir tork gücüne sahiptir.  0-300 km/s hızlanmasını 13 saniyeden daha kısa sürede tamamlayan aracın maksimum hızı şimdilik 403 km/s olarak belirlendi ama hala aracın testleri devam ediyor. Speedtail aracında şarj girişi yoktur ve kendi kendine şarj olur. Araç kullanılmazken ise akünün şarj durumunu koruyan ve şarj eden kablosuz ped de araçta standart olarak bulunur.

Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren.

Skoda’nın Yeni Küçük SUV’u Kamiq Çarpışma Testinden 5 Yıldız Aldı!

Dünyanın En Hızlı Arabaları McLaren

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba