Skoda Kamiq Yolcu Güvenliği Çarpışma Testinden İnanılmaz Bir Puan Aldı!

Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP.
Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP.

Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP, 2020 Skoda Kamiq Çarpışma Testi, Yeni Skoda Kamiq, 2020 Skoda Kamiq, Skoda Kamiq yorumları.

Skoda’nın küçük SUV segmentindeki modeli Kamiq, Euro NCAP güvenlik testlerini başarıyla tamamlayarak beş yıldız aldı. Skoda Kamiq, Euro NCAP testinde özellikle yetişkin ve bisikletlileri koruma seviyesiyle dikkat çekti. Skoda Kamiq Doğuş Otomotiv tarafından Temmuz ayında Türkiye’de de satışa sunuldu. Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP.

Instagram Hesabım

Kamiq’in içinde seyahat eden yolcu korumasında alınan %96’lık puan Euro NCAP tarihinde etkileyici bir sonuç olarak öne çıkıyor. Bisikletli korumasında ise Skoda Kamiq, tam puan aldı. Bu sonuçlarla, Yaya ve Bisikletli Koruma Sistemi ve Şehir İçi Acil Durum Fren Sistemi’nin başarılı çalıştığını kanıtladı. Bir kaza durumunda ise Kamiq, yolcularını sürücü ve arka yan hava yastıkları ve diz hava yastığı da dahil olmak üzere 9 hava yastığıyla koruyor. ISOFIX bağlantı sistemiyle çocuk korumasını da eksiksiz yapan Skoda Kamiq, standart donanımında yer alan Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şerit Takip Sistemi’yle kaza riskini minimuma indiriyor. Tüm bu güvenlik destek sistemleriyle Skoda Kamiq, 4 puan üzerinden 3,5 puan almayı başardı.

Daha önce beş yıldız alan Skoda Scala gibi Kamiq modeli de VW Grubu’nun MQB-A0 platformu üzerinde geliştirildi. Son derece sağlam şasisiyle ve başarılı pasif güvenlik sistemleriyle Skoda, şasisinde %80’lik yüksek mukavemetli ve özel olarak sertleştirilmiş çelik kullanıyor. Skoda Yetkilisi Christian Strube, “Skoda için modellerimizin aktif ve pasif güvenliği en büyük önceliğimiz. En son modelimiz olan Kamiq’in Euro NCAP testinde beş yıldız almış olması da araçlarımızın güvenliğini ne kadar önemsediğimizi ve mühendisliğimizin başarısını yansıtıyor” dedi.

Yeni Nissan Qashqai’de de Kullanılacak Elektrikli 4 Çeker Sistemi Nedir?

Skoda Kamiq Motor Seçenekleri Neler?

Skoda Kamiq modelinde dört farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlarda üçü benzinli biri ise dizel olarak öne çıkıyor. Benzinli motor seçeneklerinde yer alan 1.0 TSI motor iki farklı güç seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlar 95 ve 115 beygir olarak dikkat çekiyor. 1.5 TSI motor seçeneğinde ise 150 beygir güç üretiyor. Hem 115 beygirlik 1.0 TSI hem de 150 beygirlik 1.5 TSI motor seçeneğinde yedi ileri DSG şanzıman tercih edilebiliyor. Tek dizel seçenek ise 1.6 TDI motor olarak öne çıkıyor. Dizel motorun gücü ise 115 beygir olarak belirtiliyor. Dizel motor seçeneğinde de yedi ileri DSG şanzıman tercih edilebiliyor.

Yeni Audi A6 Allroad 0-100 km/s hızlanması 6.7 saniye! Yerden 45 mm Yükselebiliyor!

Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP.

Yeni Skoda Kamiq EuroNCAP

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba