EGR Valfi Temizlenir mi? EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!

EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!
EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!

EGR Valfi, EGR Valfi Temizliği, EGR Valfi Temizlenir mi? EGR Valfi arızaları nasıl anlaşılır? EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!

EGR Valfi Temizlenir mi? Bu soruyu çok sık duyuyorum. Elbette temizlenir, ancak aman bunlara dikkat. EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!

Youtube Kanalımız

[irp posts=”13780″ name=”Yeni Renault Megane HB Tanıtıldı! Sedan Ne Zaman Yenilenecek?”]

EGR Valfi Temizliğinde Aman Dikkat!

Maliyet kaygısı yaşamıyorsanız ben değiştirmenizi tavsiye ederim. Ancak EGR Valfini temizletmeniz gerekiyorsa bunlara dikkat edin: Bir kere kesinlikle çok iyi işinin ehli bir usta olmalı. Bu ustayı internet üzerinden yapacağınız araştırmalar sonucunda rahatlıkla bulabilirsiniz. Ya da yakın çevrenizde size yol gösterenler zaten olacaktır.

Doğru yapılmayan temizlik aynı sıkıntıların tekrar yaşanmasına neden olur. Verdiğiniz para boşa giderken astarı yüzenden pahalıya gelebilir. EGR Valfi’nin temizliğiyle birlikte yeniden montaj aşaması çok önemlidir. Eğer doğru birleştirme ve motora doğru montaj yapılmazsa geri dönülemeyecek arızalara neden olur. Dediğim gibi doğru ustayı bulursanız temizletin ama bulamadıysanız yetkili servise uğrayın.

EGR Valfi Arızası Nasıl Anlaşılır?

Kullanım sırasında motordan daha önce olmayan sarsıntılar tespit ettiyseniz.

Aracınız her zamankinden daha fazla yakıt tüketmeye başladıysa.

Aracın performansı düşüp, egzozdan siyah duman atıyorsa.

Ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda motor tekliyorsa.

EGR Valfi Ne İşe Yarar?

EGR Valfi motora giren taze havanın düşük miktarda yanmış egzoz gazı ile karışmasını sağlar. Bu sayede motorun yanma odasında yanma sıcaklığını ve fazla oksijen miktarını azaltır. EGR valfi çevreye salınan zararlı gazların azaltılmasında çok önemli bir rol oynar. Bu nedenle EGR Valfini iptal ettirmek elbette mümkün. Ama ben bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Yetkili Servis mi Sanayi mi? Hangisine Gidiyorsunuz?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba