Jaguar Elektrikli Araba Konusunda Kararlı! Elektrikli Jaguar XJ Geliyor!

Elektrikli Jaguar XJ Geliyor
Elektrikli Jaguar XJ Geliyor

Jaguar Land Rover İngiltere fabrikasında elektrikli model üretimine hız vereceğini açıkladı. 2020’den itibaren tüm yeni Jaguar ve Land Rover modellerinde elektrikli model seçeneğini de sunmayı planlıyor. Elektrikli Jaguar XJ Geliyor

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Jaguar Land Rover Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ralf Speth yaptığı açıklamada,’Elektrikli otomobil geleceğini ortaya koyduğumuz vizyonla geliştirmeyi planlıyoruz. Üreteceğimiz sıfır emisyonlu araçlarımızla sürdürülebilir bir dünya için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz’ dedi.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

İlk Altı Ay Sonunda Türkiye’nin En Çok Satan 10 Arabasını Merak Ediyor Musunuz?

İş dünyasının önde gelenleri ve politikacılar tarafından sıklıkla tercih edilen Jaguar’ın amiral gemisi XJ, elektrikli olarak üretilecek ilk model olacak. Güncel içten yanmalı motora sahip XJ’in üretimini sonlandıran Jaguar, tamamen elektrikli bir XJ üretecek. Elektrikli XJ’i geliştirecek ekip ise Jaguar I-PACE ekibi olacak.

İngiltere’deki fabrikasını da yenileyen Jaguar, tamamen elektrikli model üretimine yönelik olarak bir dizi yatırım yapacak. Ayrıca Jaguar Land Rover’ın yeni nesil platformu olan Modüler Boyuna Platformunu (MLA) desteklemek için de gerekli düzenlemeler yapılacak. MLA platformu, tam elektrikli ve hibrit modeller ile birlikte dizel ve benzinli modeller için de esnek bir şekilde üretilmesini sağlıyor.

Bugün Jaguar Land Rover, İngiltere’de elektrikli otomobil üretimine olan bağlılığını yerine getirirken, devlet ve sanayiyi, ülkeye büyük ölçekli pil üretimi sağlamak için birlikte çalışmaya çağırıyor. Bu, İngiltere Pil Sanayileşme Merkezi ve hükümetin daha küçük, daha yoğun ve daha ucuz piller yaratması için yeni nesil pil teknolojisi için gerekli olan Faraday Challenge’ı temel almaktadır. Bu kritik adımlar aynı zamanda mevcut tedarik zincirini destekleyecek ve büyütecek, bu da İngiltere’yi bugün yurtdışından elde edilen temel malzemelere daha az bağımlı hale getirecek.

Elektrikli Jaguar XJ Geliyor
Elektrikli Jaguar XJ Geliyor

Elektrikli Jaguar XJ Geliyor, Araba Habercisi Dergisi.

Elektrikli Jaguar XJ Geliyor, Elektrikli Jaguar Modelleri, Elektrikli Araçlar, Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, Elektrikli Testler. Araç Testleri, Araba Testleri, Otomobil Testleri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba